Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Φιλέτο ψαριού με πατατοσαλάτα

Μια απλή συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά
Για Φιλέτο ψαριού με πατατοσαλάτα
800 γραμμ. μικρές πατατούλες ολόκληρες
4 φιλέτα ψαριού (ό,τι ψάρι βρείτε στην αγορά: μπακαλιάρο, σφυρίδα, τσιπούρα κ.λπ.)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Χυμό λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Προετοιμασία
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τρίβουμε σχολαστικά τη φλούδα τους. Τις βράζουμε ολόκληρες μέχρι να μαλακώσουν. Κόβουμε τα φιλέτα ψαριού σε μπουκιές. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και ροδίζουμε το ψάρι για 2΄-3΄ από κάθε πλευρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και στύβουμε λίγο χυμό λεμονιού. Στραγγίζουμε καλά τις βρασμένες πατάτες και τις βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα. Με ένα πιρούνι τις πολτοποιούμε πρόχειρα σε κομμάτια όσο ακόμα είναι ζεστές. Τις αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ψάρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.



myself.gr/on-news.gr