Το κόκκινο κρασί, ''ασπίδα'' για την υγεία της γυναίκας
Όλοι γνωρίζουμε ότι το κόκκινο κρασί έχει πολλά οφέλη και ότι βοηθάει στη πρόληψη πολλών ασθενειών.
Το BeU, κάνει ειδική μνεία σε ότι αφορά, τα οφέλη που θα έχει μια γυναίκα από την κατανάλωση
κόκκινου κρασιού.
Αντιοξειδωτική ασπίδα.
Το κόκκινο χρώμα του κρασιού προέρχεται από το φλοιό των σταφυλιών, ο
οποίος με τελευταίες έρευνες περιέχει μια ουσία την ρεβεστερόλη, που
προλαμβάνει ορισμένες μορφές καρκίνου και να αναστέλλει την ανάπτυξη
κακοηθών όγκων, αλλά και την προστασία που παρέχει στο καρδιαγγειακό
σύστημα.
Τα φλαβονοειδή,
που περιλαμβάνει στη σύσταση του, το κόκκινο κρασί, μπορούν να
ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την προστασία της καρδιάς αλλά γενικότερα
το ανοσοποιητικό σύστημα ενάντια στην εμφάνιση καρκινικών κυττάρων και
το σημαντικό είναι οτι μπορούν να ενισχύσουν το μηχανισμός προστασίας έναντι στην εμφάνιση καρκίνου του μαστού.
Επίσης, τα οστά μπορούν διατηρήσουν την πυκνότητα τους και να καθυστερήσουν, η εμφάνιση οστεοπόρωσης αλλά και οι οστικοί τραυματισμοί, που προέρχονται από αυτή την ασθένεια.
Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να ωφελήσουν και το κεντρικό νευρικό σύστημα με αποτέλεσμα να έχουμε την καθυστέρηση για την εμφάνιση της νόσου του Πάρκινσον.
Η ποσότητα η οποία ενδείκνυται για
κατανάλωση είναι ένα με δυο ποτήρια την ημέρα. Παραπάνω από αυτή τη
ποσότητα αντιμετωπίζετε αυξημένος κίνδυνος για αυξημένο λίπος στο αίμα
και βλάβη των νευρικών κυττάρων. Όπως επίσης βλάβες στο πάγκρεας αλλά
και ηπατικές βλάβες.
Το συμπέρασμα είναι ότι μπορούμε να
απολαύσουμε ένα ποτήρι κρασί σε καθημερινή βάση και να γίνει σύμμαχος
στην υγεία μας. Προτείνεται βέβαια και η συμβουλή του γιατρού μας, έτσι
ώστε να έχουμε και την υποστήριξη του.
<< Αρχική σελίδα