Χοιρινό με δαμάσκηνα
Υλικά:
- 2 κιλά χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο
- 2 κιλά πατάτες μικρές στρογγυλές
- 3 πορτοκάλια
- 3 μανταρίνια,
- 1/2 κιλό δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι
- 1 φλ. καφέ κονιάκ
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 4 κ. σούπας μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι
- Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας. Με ένα μυτερό μαχαίρι το τρυπάμε σε πολλά σημεία και σε κάθε τρύπα βάζουμε σκόρδο και φλούδα μανταρινιού ψιλοκομμένα. Αλατοπιπερώνουμε και αλείφουμε το κρέας με δύο κουταλιές της σούπας μουστάρδα. Σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο όλη την νύχτα.
- Βάζουμε τα δαμάσκηνα σε ένα μπολ με νερό και τα αφήνουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο.
- Τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί και ρίχνουμε με τις καθαρισμένες πατάτες και τα δαμάσκηνα.
- Αναμειγνύουμε τον χυμό από τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια με το κονιάκ και την υπόλοιπη μουστάρδα και περιχύνουμε το φαγητό.
- Σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε στους 130οC για 6-7 ώρες.
<< Αρχική σελίδα