Κάρυ θαλασσινό!
Εξωτική ψαροφαγία για απαιτητικούς ουρανίσκους.
Υλικά
600 γρ. φιλέτα λευκόσαρκου ψαριού, σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς
12 μέτριες γαρίδες, αποφλοιωμένες
1 κονσέρβα κρέμα καρύδας
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Maille au miel (με μέλι)
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Maille Dijon originale
1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
1 κουτ. γλυκού κάρυ, καυτερό ή ήπιο
1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
1 κουτ. σούπας σόγια σος
αλατοπίπερο κατά βούληση
΄
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει λίγο, για 4 – 5 λεπτά. Προσθέτουμε το τσίλι και τα μπαχαρικά και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις μουστάρδες, τη σόγια σος και το γάλα καρύδας, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 8 – 10 λεπτά, μέχρι να δεσει λίγο η σάλτσα. Προσθέτουμε τα κομμάτια του ψαριού και τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για άλλα 3 – 4 λεπτά ή μέχρι να γίνουν χωρίς να στεγνώσουν. Στο τέλος, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, κάνουμε ένα ανακάτεμα, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και αποσύρουμε.
gastronomos.gr/ on-news.gr
Υλικά
600 γρ. φιλέτα λευκόσαρκου ψαριού, σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς
12 μέτριες γαρίδες, αποφλοιωμένες
1 κονσέρβα κρέμα καρύδας
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Maille au miel (με μέλι)
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Maille Dijon originale
1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
1 κουτ. γλυκού κάρυ, καυτερό ή ήπιο
1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
1 κουτ. σούπας σόγια σος
αλατοπίπερο κατά βούληση
΄
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει λίγο, για 4 – 5 λεπτά. Προσθέτουμε το τσίλι και τα μπαχαρικά και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις μουστάρδες, τη σόγια σος και το γάλα καρύδας, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 8 – 10 λεπτά, μέχρι να δεσει λίγο η σάλτσα. Προσθέτουμε τα κομμάτια του ψαριού και τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για άλλα 3 – 4 λεπτά ή μέχρι να γίνουν χωρίς να στεγνώσουν. Στο τέλος, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, κάνουμε ένα ανακάτεμα, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και αποσύρουμε.
gastronomos.gr/ on-news.gr
<< Αρχική σελίδα