Γαλοπούλα γεμιστή
Χριστούγεννα και η γαλοπούλα έχει την τιμητική της….
Προετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 180 λεπτά
Υλικά
Για την γέμιση
-
Μοσχαρίσιος κιμάς
300 γρ.
-
Ρύζι Καρολίνα ή κίτρινο ρύζι μακρύκοκκο
300 γρ.
-
Ελαιόλαδο
100-150 γρ.
-
Κουκουνάρι
50 γρ.
-
Κάστανα βρασμένα
10-12 τεμ.
-
Κρεμμύδι μέτριο
1 τεμ.
-
Αλάτι-πιπέρι
-
Κόκκινο κρασί
1 ποτήρι του κρασιού
-
Κύβος κότας
1 τεμ.
-
Νερό
1 λίτρο
-
Κανέλλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού προαιρετικά
-
Μπαχάρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού προαιρετικά
-
Αλεύρι
1 κουταλιά σούπας
Γαλοπούλα
-
Γαλοπούλα νωπή ή κατεψυγμένη
3-4 κιλά
-
Δαμάσκηνα ξηρά χωρίς κουκούτσια
10-12 τεμ
-
Βερύκοκα ξηρά
10-12 τεμ
-
Φυτίνη
2 κουταλιές σούπας
-
Χυμός πορτοκαλιού
από 2 πορτοκάλια
-
Αντικολλητικό χαρτί
3 μεγάλα κομμάτια
-
Αλουμινόχαρτο
3 μεγάλα κομμάτια
<< Αρχική σελίδα