Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Γαλοπούλα γεμιστή

Γαλοπούλα γεμιστή

Υλικά

Για την γέμιση
  • Μοσχαρίσιος κιμάς 300 γρ.
  • Ρύζι Καρολίνα ή κίτρινο ρύζι μακρύκοκκο 300 γρ.
  • Ελαιόλαδο 100-150 γρ.
  • Κουκουνάρι 50 γρ.
  • Κάστανα βρασμένα 10-12 τεμ.
  • Κρεμμύδι μέτριο 1 τεμ.
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Κόκκινο κρασί 1 ποτήρι του κρασιού
  • Κύβος κότας 1 τεμ.
  • Νερό 1 λίτρο
  • Κανέλλα 1/2 κουταλάκι του γλυκού προαιρετικά
  • Μπαχάρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού προαιρετικά
  • Αλεύρι 1 κουταλιά σούπας
Γαλοπούλα
  • Γαλοπούλα νωπή ή κατεψυγμένη 3-4 κιλά
  • Δαμάσκηνα ξηρά χωρίς κουκούτσια 10-12 τεμ
  • Βερύκοκα ξηρά 10-12 τεμ
  • Φυτίνη 2 κουταλιές σούπας
  • Χυμός πορτοκαλιού από 2 πορτοκάλια
  • Αντικολλητικό χαρτί 3 μεγάλα κομμάτια
  • Αλουμινόχαρτο 3 μεγάλα κομμάτια

      Chefoulis