Γαλοπούλα γεμιστή
Υλικά
Για την γέμιση
- Μοσχαρίσιος κιμάς 300 γρ.
- Ρύζι Καρολίνα ή κίτρινο ρύζι μακρύκοκκο 300 γρ.
- Ελαιόλαδο 100-150 γρ.
- Κουκουνάρι 50 γρ.
- Κάστανα βρασμένα 10-12 τεμ.
- Κρεμμύδι μέτριο 1 τεμ.
- Αλάτι-πιπέρι
- Κόκκινο κρασί 1 ποτήρι του κρασιού
- Κύβος κότας 1 τεμ.
- Νερό 1 λίτρο
- Κανέλλα 1/2 κουταλάκι του γλυκού προαιρετικά
- Μπαχάρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού προαιρετικά
- Αλεύρι 1 κουταλιά σούπας
Γαλοπούλα
- Γαλοπούλα νωπή ή κατεψυγμένη 3-4 κιλά
- Δαμάσκηνα ξηρά χωρίς κουκούτσια 10-12 τεμ
- Βερύκοκα ξηρά 10-12 τεμ
- Φυτίνη 2 κουταλιές σούπας
- Χυμός πορτοκαλιού από 2 πορτοκάλια
- Αντικολλητικό χαρτί 3 μεγάλα κομμάτια
-
Αλουμινόχαρτο
3 μεγάλα κομμάτια
Chefoulis
<< Αρχική σελίδα