Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Κουραμπιέδες με αμυγδαλόψιχα, ντυμένοι με σοκολάτα

Κουραμπιέδες με αμυγδαλόψιχα, ντυμένοι με σοκολάτα
Από τα ποιό νόστιμα γλυκά των γιορτών είναι οι κουραμπιέδες με αμυγδαλόψιχα, ντυμένοι με σοκολάτα. Εύκολοι, σπιτικοί, για να μυρίσει "Χριστούγεννα" το σπίτι


Υλικά
-250 γρ. βούτυρο γάλακτος
-500 γρ. αλεύρι
-1 αυγό
-½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
-½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
-150 γρ. αμυγδαλόψιχα
½ φλιτζάνι του καφέ κονιάκ

Για την επικάλυψη
-350 γρ. κουβερτούρα
-150 γρ.  φρέσκο βούτυρο αγελάδος

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα δοχείο το κονιάκ με τη σόδα μέχρι να διαλυθεί η σόδα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε καλά με την αμυγδαλόψιχα.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο γάλακτος με τη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ασπρίσει το μίγμα (να διαλυθεί η ζάχαρη).
Προσθέτουμε τα αυγά ολόκληρα και συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμα 5 λεπτά. Ρίχνουμε στο μίξερ σιγά-σιγά το αλεύρι με την αμυγδαλόψιχα και χτυπάμε μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και εύπλαστη.
Παίρνουμε μικρές ποσότητες από τη ζύμη, πλάθουμε μικρούς κουραμπιέδες και τους τοποθετούμε αραιά σε ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800C για 25 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε τους κουραμπιέδες από το φούρνο και τους τοποθετούμε κατά προτίμηση επάνω σε μια σχάρα.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας ως εξής: σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο αγελάδος και ανακατεύουμε μέχρι αυτό να λιώσει.
Βουτάμε τους κουραμπιέδες στη σοκολάτα και τους βάζουμε επάνω στη σχάρα μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολά

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


ourlife.gr/fytokomia.gr