Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Menu λίγο πριν τα Χριστούγεννα

...από τον Chef Δημήτρη Αγοραστό 

Λίγο πριν τις γαστρονομικές «ακολασίες» των γιορτών, ο Chef Δημήτρης Αγοραστός,
μας προτείνει κάποια εύκολα και γευστικά πιάτα, για να αρχίσουμε σιγά – σιγά να προσεγγίζουμε και γευστικά τις
γιορτές. Τα υλικά που σας προτείνει, θα τα βρείτε εύκολα στα καλά super markets

Γιουβέτσι γαρίδας με λάδι τρούφας

Υλικά
150 gr. κριθαράκι ψιλό
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200 gr. γαρίδες Νο 1
1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι
½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι, λάδι τρούφας (θα το βρείτε σε καταστήματα delicatessen και super markets)
1 σφηνάκι ούζο
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τις γαρίδες και σοτάρουμε. Προσθέτουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το ούζο.
Μετά ρίχνουμε το κριθαράκι, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και το βάζουμε στο φούρνο.
Το σερβίρουμε προσθέτοντας το λάδι τρούφας.


Σαλάτα ανάμεικτη εποχής με μοτσαρέλα, μανιτάρια και λιαστή ντομάτα

Υλικά
1 μπουκέτο Λόλα ρόσο (κόκκινο μαρούλι)
1 μπουκέτο Λόλα πράσινη (σγουρό πράσινο μαρούλι)
1 τεμάχ. Ραντίτσιο ρόσο (λάχανο κόκκινο)
1 τεμαχ. Σέκορι (αντίβ)
30 gr. κουκουνάρι
3 τεμάχ. Μανιτάρι παριζιέν (άσπρα μικρά μανιτάρια)
50 gr. λιαστές ντομάτες
1 τεμάχ. Μοτσαρέλα
Ελαιόλαδο – μπαλσάμικο
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά και τα ρίχνουμε σε μια γαβάθα. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τις λιαστές ντομάτες και τα ρίχνουμε μέσα μαζί με τα κουκουνάρια. Τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο.
Τοποθετούμε την σαλάτα σε πιατέλα, κόβουμε τη μοτσαρέλα σε ροδέλες και σερβίρουμε


Κόντρα φιλέτο από αγριογούρουνο, με κρούστα από μανιτάρια πορτσίνι και μήλα φιρίκια.

Υλικά(για μια μερίδα)
300 gr.  κόντρα φιλέτο
100 gr. μανιτάρια πορτσίνι
2 τεμάχ. Φιρίκια
60 gr. παρμεζάνα
Αλάτι – πιπέρι
Αρωματικά χόρτα (θυμάρι – ρίγανη – δεντρολίβανο)
100 gr. κόκκινο κρασί Μαδέρα
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο, το τοποθετούμε σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα αρωματικά χόρτα και σβήνουμε με κρασί Μαδέρα.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την παρμεζάνα, και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα πάνω στο κρέας. Καθαρίζουμε τα φιρίκια,  τα κόβουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι για ένα λεπτό στη φωτιά και μετά τα ρίχνουμε στο υπόλοιπο φαγητό.
Τα τοποθετούμε όλα σε πυρίμαχο σκεύος και τα βάζουμε στο φούρνο για 25 λεπτά στους 180° C και σερβίρουμε.
Το συνοδεύετε με κόκκινο κρασί «Κτήμα Κατσαρού»

 

Πανακότα

Υλικά
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
200 gr. γάλα
200 gr. ζάχαρη
1 βανίλια
4 ζελατίνες
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε την κρέμα και το γάλα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και κατόπιν τις ζελατίνες αφού τις έχουμε μουλιάσει σε κρύο νερό.
 




fe-mail.gr