Αρνί Rogan Josh (Ινδική)
Υλικά:
- 350 γρ. αρνί λαιμό φιλέτο, κομμένο σε κύβους
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 - 2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
- 1 - 2 πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
- 2 κ. σούπας κύμινο τριμμένο
- 1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα
- 4 κ. σούπας τοματοπελτέ
- 1 πρέζα κανέλα σκόνη
- 1 κ. σούπας λάδι
- αλάτι και πιπέρι
- 1 / 2 φλ. γιαούρτι
- Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
- Ανακατέψτε το τζίντζερ, το σκόρδο, το τσίλι, το κύμινο και την κανέλα, τσιγαρίστε για άλλα 2 έως 3 λεπτά.
- Βάλτε το αρνί στο μείγμα για 2 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει ροδίζει.
- Προσθέστε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον τοματοπελτέ και το αλάτι , καλύψτε το σκεύος και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά ή μέχρι το αρνί είναι μαλακό και έτοιμο.
- Προσθέστε το γιαούρτι με ένα κουτάλι και ανακατέψτε.
- Σερβίρουμε με ρύζι ή ψωμί Ναν (ινδικό ψωμί σαν πίτα).
BeU.com.cy
<< Αρχική σελίδα