Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Αρνί Rogan Josh (Ινδική)

Beu-Lamb-Rogan-Josh
Υλικά:

  • 350 γρ. αρνί λαιμό φιλέτο, κομμένο σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 - 2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • 1 - 2 πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • 2 κ. σούπας κύμινο τριμμένο
  • 1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 4 κ. σούπας τοματοπελτέ
  • 1 πρέζα κανέλα σκόνη
  • 1 κ. σούπας λάδι
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 / 2 φλ. γιαούρτι
Εκτέλεση:
  1. Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
  2. Ανακατέψτε το τζίντζερ, το  σκόρδο, το τσίλι, το κύμινο και την κανέλα, τσιγαρίστε  για άλλα 2 έως 3 λεπτά.
  3. Βάλτε  το αρνί στο μείγμα για 2 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει ροδίζει.
  4. Προσθέστε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον τοματοπελτέ και το αλάτι , καλύψτε το σκεύος  και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά ή μέχρι το αρνί είναι μαλακό  και έτοιμο.
  5. Προσθέστε το γιαούρτι με ένα κουτάλι και ανακατέψτε.
  6. Σερβίρουμε με ρύζι ή ψωμί Ναν (ινδικό ψωμί σαν πίτα).

 BeU.com.cy