Τι περιμένουμε στην παγκόσμια γαστρονομία το 2014;
Ποιες είναι οι τάσεις στην παγκόσμια
γαστρονομία που περιμένουμε τη νέα χρονιά για να είμαστε προετοιμασμένοι
να δούμε κάποια από αυτές και στη χώρα μας;
κόσμου αλλάζουν ραγδαία. Το ίδιο συμβαίνει και στη χώρα μας που ίσως να μην «παίζει» δυνατά στον παγκόσμιο χάρτη, αλλά ακολουθεί τις εξελίξεις και σε πείσμα των καιρών, ασχολείται πολύ με τη μαγειρική. Τι μας επιφυλάσσει όμως, η νέα χρονιά στο φαγητό;
Επιστροφή στην αθωότητα των παιδικών χρόνων

Το 2013 τα λεγόμενα cronuts έκαναν θραύση στο εξωτερικό. Πρόκειται για έναν συνδυασμό ντόνατ και κρουασάν, τραγανό και αφράτο μαζί. Το 2014 λέγεται ότι πολλοί chefs-τρελοί επιστήμονες θα πειραματιστούν με νέες γεύσεις και συνδυασμούς για να φτιάξουν μερικά υβρίδια όπως είναι τα burgers με noodles που έχουν ξεκινήσει να εμφανίζονται, brioche με σουφλέ ή επιδόρπια με βάση την pizza.
Cupcakes τέλος! Καλώς ήρθες παγωτό-σάντουιτς

Τα γνωστά κι αγαπημένα μας τσιπς πατάτας είναι λαχταριστά και τα αγαπάμε, αλλά η παγκόσμια γαστρονομία δείχνει να τα αντικαθιστά σταδιακά με άλλου είδους τσιπς, από τραγανές πετσούλες πατάτας, γλυκοπατάτα, αρωματισμένο ψωμάκι, ξεροτηγανισμένα κολοκυθάκια κτλ.
Εναλλακτικές πηγές λαδιού

Η παράδοση επιστρέφει στην καθημερινότητά μας και η μαμαδίστικη κουζίνα κερδίζει έδαφος παγκοσμίως (στην Ελλάδα έχουμε κι ένα λόγο παραπάνω). Οτιδήποτε λοιπόν, παλιομοδίτικο, όπως το να φτιάχνουμε πίκλες, να ζυμώνουμε το δικό μας ψωμί και να φτιάχνουμε σπιτική μαρμελάδα αρχίζει να γίνεται μόδα…
Ο πάγος αλλάζει μορφή

Τα χορτοφαγικά πιάτα θα πολλαπλασιαστούν την επόμενη χρονιά και τα μαγειρεμένα λαχανικά θα κερδίσουν πολλούς πόντους. Αυτό δεν είναι όμως καθόλου κακό, μιας και οι πρώτες ύλες θα είναι φρέσκιες και υγιεινές, αλλά και πολύ θρεπτικές.
Νέες μορφές γάλακτος

Βάλια Κανελλοπούλου
vkanel@clickatlife.gr
<< Αρχική σελίδα