Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Σαλάτα με φασολάκια, πέστο και παρμεζάνα

Υλικά:

  • 1 κιλό φρέσκα ή κατεψυγμένα φασολάκια, στρογγυλά
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ, σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 σκελίδα μικρή σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 κ. σούπας πέστο βασιλικού
  • 1 φλ. παρμεζάνα
  • 6 μικρά ντοματίνια
Εκτέλεση:
  1. Καταρχήν, καθαρίζουμε και πλένουμε τα φασολάκια. Τα ρίχνουμε σε μπόλικο βραστό αλατισμένο νερό για 7 λεπτά. Τα τραβάμε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε αμέσως σε κρύο νερό για 1-2 λεπτά για να διατηρήσουν το χρώμα τους ζωηρό. Έπειτα τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  2. Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνουμε το πέστο μαζί με το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το ξύδι. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  3. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα φασολάκια.
  4. Έπειτα κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε στη σαλάτα μαζί με τη παρμεζάνα, τα ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

 BeU.com.cy