Σαλάτα με φασολάκια, πέστο και παρμεζάνα
Υλικά:
- 1 κιλό φρέσκα ή κατεψυγμένα φασολάκια, στρογγυλά
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ, σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 1 σκελίδα μικρή σκόρδο πολτοποιημένη
- 1 κ. σούπας πέστο βασιλικού
- 1 φλ. παρμεζάνα
- 6 μικρά ντοματίνια
- Καταρχήν, καθαρίζουμε και πλένουμε τα φασολάκια. Τα ρίχνουμε σε μπόλικο βραστό αλατισμένο νερό για 7 λεπτά. Τα τραβάμε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε αμέσως σε κρύο νερό για 1-2 λεπτά για να διατηρήσουν το χρώμα τους ζωηρό. Έπειτα τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
- Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνουμε το πέστο μαζί με το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το ξύδι. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα φασολάκια.
- Έπειτα κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε στη σαλάτα μαζί με τη παρμεζάνα, τα ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
BeU.com.cy
<< Αρχική σελίδα