Σοκολατόπιτα με δυο σοκολάτες
Ένα εύκολο και λαχταριστό γλυκό που αρέσει πολύ!
Υλικά
Για Σοκολατόπιτα με δυο σοκολάτες
400 γραμμ. σοκολάτα με 60% περιεκτικότητα κακάο ψιλοκομμένη
1 φλιτζ. βούτυρο
5 αβγά μεγάλα σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
1 φλιτζ. καρυδόψιχα αλεσμένη
½ φλιτζ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
100 γραμμ. σοκολάτα λευκή σε κομματάκια
4 κ.σ. κονιάκ ή κουαντρό
1 πρέζα αλάτι
Προετοιμασία
Λιώνουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο με τη σοκολάτα και αφήνουμε το μείγμα να γίνει χλιαρό. Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τα αβγά με τη ζάχαρη για 5′. Τα ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας απαλά με τη σπάτουλα. Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο ταψάκι, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στον αέρα για 10′. Βγάζουμε τη σοκολατόπιτα από το φούρνο και την κόβουμε αφού έχει κρυώσει για να μη διαλύεται. Σερβίρουμε με φρούτα του δάσους και παγωτό.
myself.gr/on-news.gr
Υλικά
Για Σοκολατόπιτα με δυο σοκολάτες
400 γραμμ. σοκολάτα με 60% περιεκτικότητα κακάο ψιλοκομμένη
1 φλιτζ. βούτυρο
5 αβγά μεγάλα σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
1 φλιτζ. καρυδόψιχα αλεσμένη
½ φλιτζ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
100 γραμμ. σοκολάτα λευκή σε κομματάκια
4 κ.σ. κονιάκ ή κουαντρό
1 πρέζα αλάτι
Προετοιμασία
Λιώνουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο με τη σοκολάτα και αφήνουμε το μείγμα να γίνει χλιαρό. Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τα αβγά με τη ζάχαρη για 5′. Τα ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας απαλά με τη σπάτουλα. Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο ταψάκι, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στον αέρα για 10′. Βγάζουμε τη σοκολατόπιτα από το φούρνο και την κόβουμε αφού έχει κρυώσει για να μη διαλύεται. Σερβίρουμε με φρούτα του δάσους και παγωτό.
myself.gr/on-news.gr
<< Αρχική σελίδα