Μήλα γεμιστά
Υλικά:
- 4 μήλα
- 4 κουταλιές ζάχαρη
- 100 γρ. καρυδόψιχα
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί με ζάχαρη και κανέλα
- 2 κ. σούπας μπράντι
- 8 κ. γλυκού Βιτάμ
- 1 φλ. νερό
- 100 γρ. σουλτανίνα
- 1 κ. σούπας γλυκό κεράσι
Εκτέλεση:
- Πλύνετε και κόψτε μια οριζόντια φέτα από την κορυφή κάθε μήλου αφήνοντας το κοτσάνι, και αφαιρέστε την καρδιά και τα κουκούτσια χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο.
- Αναμείξτε τα υλικά για τη γέμιση, βάλτε 1 κουταλάκι βούτυρο στο εσωτερικό κάθε μήλου και μετά γεμίστε τα μήλα με το μείγμα μας.
- Τοποθετήστε τα μήλα σε ταψάκι, προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο, το νερό και το ποτό, και ψήστε για 40 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C, περιχύνοντας κάθε τόσο τα γεμιστά μήλα με το ζουμί όπου ψήνονται.
<< Αρχική σελίδα