Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Μήλα γεμιστά

Beu-mila-gemista
Υλικά:

  • 4 μήλα
  • 4 κουταλιές ζάχαρη
  • 100 γρ. καρυδόψιχα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί με ζάχαρη και κανέλα
  • 2 κ. σούπας μπράντι
  • 8 κ. γλυκού Βιτάμ
  • 1 φλ. νερό
  • 100 γρ. σουλτανίνα
  • 1 κ. σούπας γλυκό κεράσι
Εκτέλεση:
  1. Πλύνετε και κόψτε μια οριζόντια φέτα από την κορυφή κάθε μήλου αφήνοντας το κοτσάνι, και αφαιρέστε την καρδιά και τα κουκούτσια χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο.
  2. Αναμείξτε τα υλικά για τη γέμιση, βάλτε 1 κουταλάκι βούτυρο στο εσωτερικό κάθε μήλου και μετά γεμίστε τα μήλα με το μείγμα μας.
  3. Τοποθετήστε τα μήλα σε ταψάκι, προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο, το νερό και το ποτό, και ψήστε για 40 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C, περιχύνοντας κάθε τόσο τα γεμιστά μήλα με το ζουμί όπου ψήνονται.

  

BeU.com.cy