Σπιτική μαρμελάδα νεράτζι
Υλικά
- 20 νεράντζια
- 2 κιλά ζάχαρη περίπου
Εκτέλεση
1.Πλένετε τα νεράντζια με νερό και στη συνέχεια ξύνετε τη φλούδα τους στον ψιλό τρίφτη μέχρι να φύγει όλο το πορτοκαλί.2.Βάζετε όλα τα ξυσμένα νεράντζια μέσα σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε νερό μέχρι να τα σκεπάσει.
3.Τα μισοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά 15-20 λεπτά περίπου - μαζί με το χρόνο που έκανε να ζεσταθεί το νερό.
4.Σουρώνετε το βρασμένο νερό και ρίχνετε τα μισοβρασμένα νεράντζια σε κρύο νερό.Τα αφήνετε μέσα στο κρύο νερό για ένα βράδυ, αλλάζοντας 2-3 φορές το νερό.
5.Την επόμενη μέρα, τα παίρνετε και τα κόβετε σε φέτες, στα 8.Αφαιρείτε από το εσωτερικό τους το κομμάτι και κρατάτε τη βρασμένη φλούδα μαζί με λίγη ψίχα που απομένει πάνω της.
6.Μόλις τελειώσετε με όλα τα νεράντζια, βάζετε τις φλούδες που κρατήσατε στο μπλέντερ και τις πολτοποιείτε - όχι τελείως αλοιφή, να μείνουν μερικά κομματάκια.
7.Ζυγίζετε το βάρος του μίγματος και αφού το ρίξετε πίσω στην κατσαρόλα, προσθέτετε ίση ποσότητα ζάχαρης.
8.Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το ζαχαρούχο μίγμα να σταθεί για 2-3 ώρες - μέχρι να βγάλει όλους τους χυμούς του.
9.Βράζετε το μίγμα μέχρι να δέσει αφαιρόντας τον αφρό που θα σχηματίζεται στην επιφάνεια.Μέχρι να ξαφρίσετε καλά τη μαρμελάδα, το μίγμα έχει αρχίσει να δένει.
10.Συνεχίζετε λίγο ακόμα τον βρασμό και θα δείτε ότι το μίγμα πήζει. γίνεται πιο πορτοκαλί, το σιρόπι γυαλίζει και η κουτάλα βρίσκει αντίσταση καθώς ανακατεύετε.
11.Βάλτε τη ζεστή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, σφίξτε καλά το καπάκι και αφήστε τα να κρυώσουν αναποδογυρισμένα πάνω στο τραπέζι και να πατάει πάνω στο καπάκι.
Συντελεστές
Η συνταγή είναι από το livingreen.gr
<< Αρχική σελίδα