Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Κρεατόσουπα


Beu-kreatosoupa
Υλικά:

  • 1 κιλό κρέας μοσχάρι
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πατάτα
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • ½ κ. σούπας κριθαράκι
  • Αλάτι, πιπέρι, λάδι, λεμόνι
Εκτέλεση:
  1. Πλένουμε καλά το κρέας, το κόβουμε σε κομμάτια, το βάζουμε στην χύτρα, το σκεπάζουμε με νερό και το βάζουμε στη φωτιά, βάζουμε και το κρεμμύδι ολόκληρο. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  2. Βγάζουμε το κρέας σε κανονική κατσαρόλα μαζί με το ζωμό του και προσθέτουμε τα λαχανικά. Όλα κομμένα σε μικρούς κύβους. 
  3. Μετά από 30΄ λεπτά προσθέτουμε το κριθαράκι, το λάδι, το αλάτι και συνεχίζουμε για όσο χρόνο χρειάζεται το ζυμαρικό, περίπου 7-10 λεπτά.
  4. Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και λίγο πιπέρι.

 

BeU.com.cy