Κρεατόσουπα
Υλικά:
- 1 κιλό κρέας μοσχάρι
- 2 καρότα
- 1 κρεμμύδι
- 1 πατάτα
- 1 κλωνάρι σέλινο
- ½ κ. σούπας κριθαράκι
- Αλάτι, πιπέρι, λάδι, λεμόνι
- Πλένουμε καλά το κρέας, το κόβουμε σε κομμάτια, το βάζουμε στην χύτρα, το σκεπάζουμε με νερό και το βάζουμε στη φωτιά, βάζουμε και το κρεμμύδι ολόκληρο. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Βγάζουμε το κρέας σε κανονική κατσαρόλα μαζί με το ζωμό του και προσθέτουμε τα λαχανικά. Όλα κομμένα σε μικρούς κύβους.
- Μετά από 30΄ λεπτά προσθέτουμε το κριθαράκι, το λάδι, το αλάτι και συνεχίζουμε για όσο χρόνο χρειάζεται το ζυμαρικό, περίπου 7-10 λεπτά.
- Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και λίγο πιπέρι.
<< Αρχική σελίδα