Ριζότο με λαχανικά
Συνδυάστε το ριζότο με τα λαχανικά και απολαύστε ένα νόστιμο όσο και υγιεινό πιάτο.
Υλικά
Για Ριζότο με λαχανικά
200 γραμμ. ρύζι
200 γραμμ. σέσκουλο
200 γραμμ. σπανάκι
2 αυγά
1 μικρό κρεμμύδι
50 γραμμ. βούτυρο
100 ml λευκό κρασί
1 λίτρο ζωμό κύβου λαχανικών
50 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία
Η προετοιμασία: Καθαρίστε το κρεμμύδι και ψιλοκόψτε το. Καθαρίστε το σέσκουλο, πλύνετέ το, στραγγίστε το καλά και ψιλοκόψτε το. Κάντε το ίδιο με το σπανάκι.
Για το ψήσιμο: Βάλτε στη φωτιά μια κατσαρόλα με το βούτυρο, σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι, προσθέστε το ρύζι και σοτάρετέ το για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει διάφανο. Στη συνέχεια προσθέστε το σέσκουλο και το σπανάκι, ανακατέψτε, περιχύστε με το κρασί και όταν έχει σχεδόν εξατμιστεί, ρίξτε 100 ml καυτό ζωμό, ανακατέψτε, και κάθε φορά που το ρύζι τον απορροφά ρίχνετε κι άλλο.
Η ολοκλήρωση: Χτυπήστε τα αυγά σ” ένα μπολ, προσθέστε τη μισή παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε. Όταν το ριζότο είναι έτοιμο, κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέστε το μείγμα με τα αυγά και ανακατέψτε. Μοιράστε το ριζότο στα πιάτα, πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και σερβίρετε.
myself.gr/on-news.gr
Υλικά
Για Ριζότο με λαχανικά
200 γραμμ. ρύζι
200 γραμμ. σέσκουλο
200 γραμμ. σπανάκι
2 αυγά
1 μικρό κρεμμύδι
50 γραμμ. βούτυρο
100 ml λευκό κρασί
1 λίτρο ζωμό κύβου λαχανικών
50 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία
Η προετοιμασία: Καθαρίστε το κρεμμύδι και ψιλοκόψτε το. Καθαρίστε το σέσκουλο, πλύνετέ το, στραγγίστε το καλά και ψιλοκόψτε το. Κάντε το ίδιο με το σπανάκι.
Για το ψήσιμο: Βάλτε στη φωτιά μια κατσαρόλα με το βούτυρο, σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι, προσθέστε το ρύζι και σοτάρετέ το για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει διάφανο. Στη συνέχεια προσθέστε το σέσκουλο και το σπανάκι, ανακατέψτε, περιχύστε με το κρασί και όταν έχει σχεδόν εξατμιστεί, ρίξτε 100 ml καυτό ζωμό, ανακατέψτε, και κάθε φορά που το ρύζι τον απορροφά ρίχνετε κι άλλο.
Η ολοκλήρωση: Χτυπήστε τα αυγά σ” ένα μπολ, προσθέστε τη μισή παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε. Όταν το ριζότο είναι έτοιμο, κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέστε το μείγμα με τα αυγά και ανακατέψτε. Μοιράστε το ριζότο στα πιάτα, πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και σερβίρετε.
myself.gr/on-news.gr
<< Αρχική σελίδα