Τιραμισού χωρίς αυγά
Υλικά:
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 2 φακελάκια βανίλια
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 100 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. μασκαρπόνε
- 250 ml κρύος εσπρέσο
- 125 ml λικέρ καφέ
- 200 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
- σκόνη κακάο για πασπάλισμα
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την βανίλια, να αφρατέψει. Ανακατεύετε το γιαούρτι με το μασκαρπόνε και τη ζάχαρη, να αναμειχθούν καλά. Προσθέτετε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε.
- Στρώνετε σε φόρμα ή ταψάκι τα μισά σαβαγιάρ. Αναμιγνύετε τον καφέ με το λικέρ και με το μισό ραντίζετε τα σαβαγιάρ.
- Απλώνετε από πάνω το μισό μείγμα τυριού. Από πάνω τοποθετείτε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, πιέζοντάς τα ελαφρά.
- Ραντίζετε με τον υπόλοιπο καφέ και τέλος στρώνετε την υπόλοιπη κρέμα.
- Βάζετε για 3 – 4 ώρες στο ψυγείο.
- Πριν σερβίρετε, πασπαλίζετε με σκόνη κακάο.
<< Αρχική σελίδα