Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Κοτοσαλάτα και αραβικές πίτες με πάπρικα και θυμάρι

Η συγκεκριμένη συνταγή θα γαργαλήσει ευχάριστα τον ουρανίσκο σας.

Υλικά
Για Κοτοσαλάτα και αραβικές πίτες με πάπρικα και θυμάρι
Για την κοτοσαλάτα
6 πατάτες
1 φλιτζ. κοτόπουλο μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
3-4 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 καρότα ψιλοκομμένα
1 κλωνάρι σελέρι ψιλοκομμένο
Σπόρους ροδιού
1 φλιτζ. μαγιονέζα
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι
2-3 κ.σ. ξίδι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τις αραβικές πίτες με
πάπρικα και θυμάρι
500 γραμμ. αλεύρι σκληρό
300 γραμμ. νερό χλιαρό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μαγιά σκόνη
1 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. πάπρικα
Λίγο θυμάρι φρέσκο

Προετοιμασία

Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα να μαλακώσουν. Τις καθαρίζουμε και τις σπάμε, όσο είναι ζεστές, με το πιρούνι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο να κρυώσει.
Για τις πίτες, ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να αποκτήσουμε μια απαλή και ελαστική ζύμη. Τη βάζουμε σε ένα μπολ που έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι, την καλύπτουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. Τη χωρίζουμε σε 8-10 μπάλες. Τις βάζουμε σε αλευρωμένο ταψί, τις πασπαλίζουμε με αλεύρι και τις σκεπάζουμε για μισή ώρα να φουσκώσουν. Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε σε λεπτές πίτες. Σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο, στην πιο δυνατή θερμοκρασία και στις αντιστάσεις, βάζουμε μια λαμαρίνα από την ανάποδη για να κάψει καλά. Ακουμπάμε επάνω την πίτα και, μόλις αρχίσει και γίνεται σαν μπαλόνι, έπειτα από 1½ λεπτό, την αναποδογυρίζουμε να ψηθεί λίγο και από την άλλη. Τις βγάζουμε όσο είναι ανοιχτόχρωμες – δεν πρέπει να ξεροψηθούν γιατί σκληραίνουν.



myself.gr/on-news.gr