Παέλια με θαλασσινά
Μυρωδάτη αγαπημένη συνταγή η παέλια, με ευωδιές θαλασσινές και λαχανικά.
Υλικά
Για Παέλια με θαλασσινά
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καλαμάρια ή 2 σουπιές
2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
2 πρέζες κρόκο Κοζάνης
1 συσκευασία ντοματάκια ολόκληρα
1 φλιτζ. αρακά ή φασολάκια
4 φλιτζ. ρύζι Καρολίνα ή αρμπόριο
6 φλιτζ. ζωμό ή νερό βραστό
500 γραμμ. φρέσκα μύδια
500 γραμμ. γαρίδες
½ ματσάκι μαϊντανό
1 δαφνόφυλλο
2 κλαδάκια θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 λεμόνι σε τέταρτα
Προετοιμασία
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ρηχό και φαρδύ σκεύος και ρίχνουμε τα καλαμάρια ή τη σουπιά και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά, να αλλάξουν χρώμα. Βάζουμε ένα δαφνόφυλλο και λίγο θυμάρι.
Προσθέτουμε πρώτα το κρεμμύδι και τις πιπεριές, ανακατεύουμε, και στη συνέχεια τον αρακά ή φασολάκια, κρόκο Κοζάνης και αλατοπιπερώνουμε. Αλέθουμε τα ντοματάκια ή τα σπάμε με κουτάλι και τα ρίχνουμε στο σκεύος. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια βάζουμε και το ζωμό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να βράσει για 7′-8′ και στρώνουμε πάνω πάνω τα ωμά θαλασσινά (γαρίδες, μύδια). Πιέζουμε με κουτάλα τα υλικά, να βραχούν καλά με τα υγρά της παέλιας.
Χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά, έως ότου σκάσει το ρύζι και ανοίξουν τα θαλασσινά. Η παέλια συνολικά θέλει περίπου 20′ ψήσιμο και είναι έτοιμη όταν αρχίσει και «πιάνει» το ρύζι στη βάση του σκεύους.
Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
myself.gr/on-news.gr
Υλικά
Για Παέλια με θαλασσινά
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καλαμάρια ή 2 σουπιές
2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
2 πρέζες κρόκο Κοζάνης
1 συσκευασία ντοματάκια ολόκληρα
1 φλιτζ. αρακά ή φασολάκια
4 φλιτζ. ρύζι Καρολίνα ή αρμπόριο
6 φλιτζ. ζωμό ή νερό βραστό
500 γραμμ. φρέσκα μύδια
500 γραμμ. γαρίδες
½ ματσάκι μαϊντανό
1 δαφνόφυλλο
2 κλαδάκια θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 λεμόνι σε τέταρτα
Προετοιμασία
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ρηχό και φαρδύ σκεύος και ρίχνουμε τα καλαμάρια ή τη σουπιά και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά, να αλλάξουν χρώμα. Βάζουμε ένα δαφνόφυλλο και λίγο θυμάρι.
Προσθέτουμε πρώτα το κρεμμύδι και τις πιπεριές, ανακατεύουμε, και στη συνέχεια τον αρακά ή φασολάκια, κρόκο Κοζάνης και αλατοπιπερώνουμε. Αλέθουμε τα ντοματάκια ή τα σπάμε με κουτάλι και τα ρίχνουμε στο σκεύος. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια βάζουμε και το ζωμό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να βράσει για 7′-8′ και στρώνουμε πάνω πάνω τα ωμά θαλασσινά (γαρίδες, μύδια). Πιέζουμε με κουτάλα τα υλικά, να βραχούν καλά με τα υγρά της παέλιας.
Χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά, έως ότου σκάσει το ρύζι και ανοίξουν τα θαλασσινά. Η παέλια συνολικά θέλει περίπου 20′ ψήσιμο και είναι έτοιμη όταν αρχίσει και «πιάνει» το ρύζι στη βάση του σκεύους.
Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
myself.gr/on-news.gr
<< Αρχική σελίδα