Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ψαράδες έσφαξαν δεκάδες δελφίνια

sfagi_delfinia
Σε νέα σφαγή δεκάδων δελφινιών προχώρησαν σήμερα Τρίτη Ιάπωνες αλιείς, καθώς το ετήσιο κυνήγι δελφινιών που προκαλεί διαμαρτυρίες στη Δύση μπήκε στο τελευταίο στάδιό του.
Οι αλιείς οδήγησαν στα αβαθή ένα μεγάλο κοπάδι δελφινιών και σκότωσαν τουλάχιστον 30,
καλυπτόμενοι πίσω από ένα μουσαμά για να εμποδίσουν τους ακτιβιστές και τους δημοσιογράφους να δουν το μακελειό. Ωστόσο, μια μεγάλη λίμνη αίματος πέρασε κάτω από το μουσαμά και απλώθηκε σ’ όλο τον κόλπο….
Οι πρεσβευτές των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην Ιαπωνία επέκριναν πρόσφατα αυτή τη σφαγή δελφινιών επισημαίνοντας πόσο τρομερά κάνει να υποφέρουν αυτά τα θαλάσσια θηλαστικά.
Η οργάνωση “Sea Shepherd” (Θαλάσσιος Ποιμένας) του Πολ Ουότσον τάχθηκε επίσης εναντίον της σφαγής. Την υποστήριξή τους προς τη θέση της εν λόγω οργάνωσης εξέφρασαν η αμερικανίδα πρεσβευτής στο Τόκιο Κάρολαϊν Κένεντι και η χήρα του Τζον Λένον.
Κάθε χρόνο οι ψαράδες του Ταϊτζί, στη νομαρχία Ουακαγιάμα της δυτικής Ιαπωνίας, οδηγούν εκατοντάδες δελφίνια σ’ ένα μικρό κόλπο, επιλέγουν μερικά για να τα πουλήσουν σε θαλάσσια πάρκα, απελευθερώνουν άλλα και σκοτώνουν τα υπόλοιπα για το κρέας τους.
Σήμερα περισσότερα από 30 δελφίνια από ένα κοπάδι τουλάχιστον 200 που είχαν περιοριστεί από την Παρασκευή στον εν λόγω κολπίσκο οδηγήθηκαν, με χρήση μηχανών σκαφών και διχτυών, στην περιοχή της σφαγής.
Ψαράδες που περίμεναν στα αβαθή, μερικοί φορώντας στολές δύτη και μάσκες θαλάσσης στο πρόσωπο, πάλεψαν με τα δελφίνια για να τα υποτάξουν και έδεσαν τις ουρές τους με σχοινιά για να τα εμποδίσουν να διαφύγουν. Πριν αρχίσει η σφαγή, ψαράδες ύψωσαν το μουσαμά μπροστά από την είσοδο του κολπίσκου για να μην υπάρχει εικόνα του μακελειό.
“Μια μεταλλική ράβδος καρφώνεται στη σπονδυλική στήλη τους, και αφήνονται να αιμορραγήσουν, να πάθουν ασφυξία και να πεθάνουν. Τα υπόλοιπα, έπειτα από τέσσερις τραυματικές ημέρες που κρατούνται αιχμάλωτα στον κολπίσκο της σφαγής, υφίστανται μια βάναυση επιλογή, χωρίζονται από την οικογένειά τους και σήμερα ενδεχομένως θανατώνονται”, δήλωσε η Μελίσα Σίγκαλ, ακτιβίστρια της οργάνωσης Sea Shepherd.
Η Ιαπωνία υποστηρίζει πως ο φόνος των δελφινιών δεν απαγορεύεται από καμιά διεθνή συνθήκη και ότι τα ζώα αυτά δεν ανήκουν σε είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση.

  
Makeleio.gr