Κέικ με κουμκουάτ
Υλικά
- Αλεύρι φαρίνα κόκκινη 250 γρ
- Ζάχαρη 3/4 ποτηριού
- Αυγά 2 τεμ
- Βούτυρο 125 γρ λιωμένο
- Γάλα 1/2 ποτήρι χλιαρό
- Baking powder 1/2 κουταλάκι γλυκού
- Πορτοκάλι 1 χυμό και ξύσμα
- Νιφάδες σοκολάτας 1 πακέτο
- Κουμκουάτ σοκολατένια 10 τεμ ψιλοκομμένα και 3 για ντεκόρ
- Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Οδηγίες
Ψιλοκόβουμε τα 10 σοκολατένια κουμκουάτ, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα του κέικ μας, λιώνουμε το βούτυρο και το αδειάζουμε σε ένα μπολ στο οποίο προσθέτουμε όλα τα υλικά με την σειρά που αναγράφονται εκτός των κουμκουάτ και την άχνη.Ανακατεύουμε με το μίξερ να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά μας και να γίνει η ζύμη του κέικ μας. Στο τέλος προσθέτουμε τα 10 ψιλοκομμένα κουμκουάτ και ανακατεύουμε με κουτάλι. Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 – 45 λεπτά στους 170 βαθμούς (πριν από τα 40 λεπτά δεν ανοίγουμε καθόλου τον φούρνο, μετά τρυπάμε με ένα μαχαίρι, αν η λεπίδα βγει καθαρή μόνο με υδρατμούς είναι έτοιμο).Όταν κρυώσει το κέικ μας το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και με νιφάδες σοκολάτας (αν θέλουμε) ενώ διακοσμούμε με τα 3 ολόκληρα κουμκουάτ.* Αν δεν έχουμε σοκολατένια κουμκουάτ , τότε πολύ απλά βουτάμε τα κουμκουάτ μας σε λιωμένη κουβερτούρα ή τα χρησιμοποιούμε ως έχουν.
<< Αρχική σελίδα