Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Σουπιές φρικασέ

Μια διαφορετική γευστική απόλαυση.

Υλικά
Για Σουπιές φρικασέ
1 κιλό σουπιές
Μερικά φύλλα μαρούλι
1 καρότο και 1 πράσο σε ροδέλες
1 φρέσκο και 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένα
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι
1 πατάτα
1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 λεμόνια
Προετοιμασία
Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα να κάψει, μετά βάζουμε το κρεμμύδι και το πράσο και τα αφήνουμε 3′-4′ να μαραθούν, να βγάλουν τα υγρά τους και να καραμελώσουν. Καθαρίζουμε τις σουπιές, τις πλένουμε να βγάλουν το μελάνι τους, τις κόβουμε σε μέγεθος μπουκιάς και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Τις αφήνουμε 5′-6′ και προσθέτουμε το μαρούλι και το μαϊντανό. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και το καρότο και ανακατεύουμε καλά. Στη μέση τοποθετούμε την πατάτα ολόκληρη. Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε χωρίς να προσθέσουμε νερό σε χαμηλή φωτιά.
Το αφήνουμε για 25′ περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές. Στύβουμε σε ένα μπολάκι τα λεμόνια με ένα πιρούνι (όχι σε αποχυμωτή), ρίχνουμε λάδι και χτυπάμε ταυτόχρονα. Σε ένα πιάτο βάζουμε την ψημένη πατάτα και τη λιώνουμε καλά με ένα πιρούνι. Την ενσωματώνουμε στο λαδολέμονο ανακατεύοντας με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε λίγα ψημένα λαχανικά από την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.


myself.gr/on-news.gr