Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Φιλέτο ψαριού με πατατοσαλάτα

Τόσο νόστιμο μα και τόσο διαφορετικό από τα ψάρια που τρώμε συνήθως.


Υλικά

Για Φιλέτο ψαριού με πατατοσαλάτα
800 γραμμ. πατάτες μικρές ολόκληρες
4 φιλέτα ψαριού (ό,τι ψάρι βρείτε στην αγορά: μπακαλιάρο, σφυρίδα, τσιπούρα κ.λπ.)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Χυμό λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Λίγο ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
Προετοιμασία
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τρίβουμε σχολαστικά τη φλούδα τους και τις βράζουμε ολόκληρες μέχρι να μαλακώσουν. Κόβουμε τα φιλέτα ψαριού σε μπουκιές. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και ροδίζουμε το ψάρι για 2′-3′ από κάθε πλευρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και στύβουμε λίγο χυμό λεμονιού. Στραγγίζουμε καλά τις βρασμένες πατάτες και τις βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα. Με ένα πιρούνι τις πολτοποιούμε πρόχειρα σε κομμάτια όσο ακόμα είναι ζεστές. Τις αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ψάρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε το φαγητό όσο είναι ζεστό.



myself.gr.on-news.gr