Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Λαχανάκια Βρυξελλών με κάστανα

Υλικά:

  • 1 κιλό βρασμένα λαχανάκια Βρυξελών
  • 300 γρ. κάστανα, βρασμένα και καθαρισμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. φρέσκου βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
  1. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε λίγο βούτυρο και ροδίζουμε για 2-3 λεπτά τα κάστανα. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα διατηρούμε ζεστά.
  2. Ροδίζουμε το μπείκον και το ρίχνουμε στο μπολ με τα λαχανάκια και τα κάστανα.
  3. Ανακατεύουμε το βούτυρο με το σκόρδο και το περιχύνουμε στα λαχανάκια και τα κάστανα.
  4. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

BeU.com.cy