Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

To να τρώμε αργά, μπορεί να μειώσει την πείνα, αλλά όχι και την πρόσληψη θερμίδων

Νέα μελέτη για τη σχέση του ρυθμού που τρώμε το φαγητό, της πρόσληψης θερμίδων και της πείνας.
Διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι το πόσο γρήγορα τρώμε, μπορεί να επηρεάσει τις θερμίδες που καταναλώνει το σώμα μας. Όμως μια νέα έρευνα δείχνει ότι η ταχύτητα στο φαγητό κι όχι η
θερμιδική πρόσληψη, μπορεί να έχει περισσότερες επιπτώσεις στην καταστολή της πείνας.
η συγκεκριμένη μελέτη δημοσιεύτηκε στο Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics.
Οι ερευνητές από το Τμήμα Κινησιολογίας του Πανεπιστημίου Texas Christian University, αναφέρουν ότι οι προηγούμενες έρευνες έχουν αναλύσει κυρίως τη σχέση μεταξύ της πρόσληψης θερμίδων και της ταχύτητας που τρώμε, σε άτομα υγιούς βάρους.

Τα αποτελέσματα της νέας έρευνας έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες αισθάνονταν λιγότερο πεινασμένοι μια ώρα αφού έφαγαν αργά το φαγητό τους, σε σύγκριση με εκείνους που το έτρωγαν γρήγορα.

Επίσης, κατέδειξε μεγαλύτερη κατανάλωση νερού από εκείνους που έτρωγαν αργά, σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν γρήγορα.
Ωστόσο, κατά την ανάλυση της πρόσληψης θερμίδων των συμμετεχόντων, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μόνο τα άτομα με υγιές βάρος, σημείωσαν μείωση της πρόσληψης θερμίδων μετά την κατανάλωση του γεύματος με αργό ρυθμό.

Οι παχύσαρκοι / υπέρβαροι, κατανάλωσαν 8 θερμίδες λιγότερες, ενώ όσοι είχαν κανονικό βάρος, κατανάλωσαν 88 θερμίδες λιγότερες.


Clickatlife.gr