Ταρτάκια με μπανάνα και σοκολάτα
Υλικά
Για την βάση
- Μπισκότα πτι- μπερ 300 γρ τριμμένα
- Βούτυρο 250 γρ λιωμένο
- Μεμβράνη διαφανής βοηθάει στο στρώσιμο της βάσης
Για την γέμιση
- Μπανάνες 3 μεγάλες πολτοποιημένες
- Nutella 300 γρ
Για διακόσμηση
- Σοκολάτα υγείας 250 γρ λιωμένη
- Βούτυρο 50 γρ
- Κερασάκια γλασέ προαιρετικά
Οδηγίες
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ, λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε τα μπισκότα με το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά να γίνει μια σφιχτή βάση, βάζουμε στα φορμάκια ή σε μια φόρμα 28 εκ., σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και στρώνουμε τα μπισκότα καλά πιέζοντας με μια σπάτουλα για να γίνει η βάση της τάρτας. Πολτοποιούμε τις μπανάνες και τις ανακατεύουμε με την nutella καλά. Αφαιρούμε την μεμβράνη και γεμίζουμε τα ταρτάκια μας. Λιώνουμε την σοκολάτα υγείας σε μια κατσαρόλα με την διαδικασία μπεν μαρί, μόλις λιώσει κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε να λιώσει καλά, γεμίζουμε ένα κορνέ με την λιωμένη σοκολάτα και το αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να κρυώσει ελαφρώς. Στην συνέχεια γαρνίρουμε με την σοκολάτα τα ταρτάκια μας και τέλος βάζουμε τα κερασάκια (προαιρετικά).* Αν θέλουμε αντί για μπανάνες πολτοποιούμε, αφού τα βράσουμε και τα καθαρίσουμε πρώτα, κάστανα (700 γρ) , αν το επιτρέπει η εποχή.
<< Αρχική σελίδα