Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ελιόπιτες Νηστίσιμες


Υλικά για τη ζύμη

5 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. πορτοκαλόχυμο
Το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κ.γλ....

μπεικιν πάουντερ
1 κ.γλ αλάτι
1 κ.γλ. ζάχαρη

Για τη γέμιση
4 φρέσκα κρεμμυδάκια με το φύλλωμα ψιλοκομμένα
2 φλ. ελιές θρούμπες (χωρίς το κουκούτσι) ψιλοκομμένες
½ φλ. άνηθο φρέσκο ψιλοκομμένο
1 φλ. αμύγδαλα καβουρντισμένα χοντροκομμένα
Σουσάμι

Διαδικασία
Ζύμη: σε ένα λεκανάκι ενώνουμε το αλεύρι με το μπεικιν , τη ζάχαρη και το αλάτι.
Προσθέτουμε το λάδι, το πορτοκαλόχυμο και το ξύσμα και ζυμώνουμε.
Μέχρι να αποκτήσουμε ζύμη ελαστική και εύπλαστη.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα και την αφήνουμε για 1 ώρα περίπου να ξεκουραστεί.
Για τη γέμιση ενώνουμε τα κρεμμυδάκια , τις ελιές ,τον άνηθο,τα αμύγδαλα.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλα και κόβουμε μακρόστενες λωρίδες 13 Χ30 εκ. κατά μήκος της κάθε λωρίδας απλώνουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.
Βάζουμε τα ρολά σε λαδωμένο ταψί τα αλείφουμε με λίγο λάδι και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά .
.

i-diadromi.gr

Ετικέτες ,