Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Μπριζόλες με βαλσάμικο

porkchop1
Υλικά:

  • 6 χοιρινές μπριζόλες
  • σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλ. καφέ γλυκό κρασί
  • 1 κ. γλυκού καυτερή μουστάρδα (Dijon)
  • 1 φλιτζ. καφέ βαλσαμικό ξίδι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
  1. Βράζουμε τις σκελίδες σκόρδου με την φλούδα και παίρνουμε το εσωτερικό του σκόρδου.
  2. Πασπαλίζουμε τις μπριζόλες με πιπέρι. Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τις μπριζόλες και από τις δυο πλευρές. Ρίχνουμε και τις βρασμένες σκελίδες σκόρδου. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν καλά.
  3. Ανακατεύουμε το κρασί με την μουστάρδα και περιχύνουμε τις μπριζόλες. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. Αποσύρουμε το κρέας και στο τηγάνι προσθέτουμε το βαλσαμικό ξίδι. Αφήνουμε να βράσει για λίγο και αλατίζουμε.
  4. Περιχύνουμε τις μπριζόλες με την σάλτα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  
BeU.com.cy

Ετικέτες ,