Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Χαλβάς με ταχίνι και πορτοκάλι

Πολύ αρωματικός και σπιτικός, ο χαλβάς με ταχίνι και πορτοκάλι


Υλικά:
1/2 φλ. σησαμέλαιο
1/2 φλ ταχίνι,
1 φλ. καστανή ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
1 φλ. σιρόπι από φλούδες πορτοκαλιού
2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
1 φλ. πολέντα
4 φλ. νερό
1 κ.γ. κανέλλα σε σκόνη
μια μύτη από το κουταλάκι γαρύφαλλα τριμμένα,
1 φλ. ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού
για την διακόσμηση: 70gr κουβερτούρα 60% και λίγη κανέλλα

Εκτέλεση:
Βάλτε το σησαμέλαιο σε μια βαθιά κατσαρόλα και βάλτε την στη φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, ρίξτε μέσα το σιμιγδάλι και την πολέντα. Με υπομονή και προσοχή, καβουρντίστε το μίγμα σιμιγδαλιού-πολέντας, μέχρι να πάρει ωραίο καστανό χρώμα.

Προσθέστε το ταχίνι και την ζάχαρη και αναμείξτε τα υλικά για 2-3 λεπτά, ώστε να καραμελώσει ελαφρά η ζάχαρη. Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέστε το σιρόπι πορτοκαλιού και το νερό. Ξαναβάλτε την πίσω στη φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς, περιμένετε μέχρι ο χαλβάς να δέσει.

Προσθέστε τις φλούδες των πορτοκαλιών, κομμένες σε μικρά κομματάκια, την κανέλλα και το γαρύφαλλο. Αναμείξτε, και βάλτε τον χαλβά αμέσως, πριν σφίξει, σε μια φόρμα με σχέδιο της αρεσκείας σας. Ισιώστε την επιφάνειά του και σκεπάστε τον με μια πετσέτα.

Αφήστε τον να σταθεί, μέχρι να κρυώσει. Αναποδογυρίστε την φόρμα μέσα σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.
Λιώστε την κουβερτούρα σε μπαιν-μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και αφήνοντάς την να τρέξει από ένα κουταλάκι, σχηματίστε γραμμές επάνω στον χαλβά. Πασπαλίστε με κανέλλα και σερβίρετε!




Πηγή: http://www.mama365.grfytokomia.gr

Ετικέτες ,