Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα
Ενα
από τα καλύτερα κεράσματα είναι ο χαλβάς ο σοκολατένιος. Πολύ γευστικός
συνδυασμός που συνδυάζει το παραδοσιακό με το μοντέρνο.
Τί θα χρειαστούμε
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ποτήρια σιμιγδάλι χονδρό
3 ποτήρια ζάχαρη (καστανή ανεπεξέργαστη κατα προτίμηση)
5 ποτήρια νερό
ξύσμα λεμόνι
κανέλλα
φλούδα από λεμόνι
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
4 κουταλιές γάλα εβαπορέ (ή κρέμα γάλακτος)
προαιρετικά 1-2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με την ζάχαρη και την φλούδα και αφήνουμε να βράσει για 5'.
Κατεβάζουμε απο την φωτιά.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και προσθέτουμε το σιμιγδάλι.Καβουρντίζουμε εως ότου σκουρύνει ελαφρώς.Οταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το σιρόπι (προσοχή να μην καείτε) και συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας καλά εως ότου πήξει ο χαλβάς. Στο τέλος προσθέτουμε και το ξύσμα.
Ετοιμάζουμε την γκανας. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπαιν μαρί, προσθέτουμε το γάλα και την άχνη.
Στρώνουμε τον μισό χαλβά σε φόρμα, ρίχνουμε στην μέση την γκανας, και καλύπτουμε με τον υπόλοιπο μισό. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με την ζάχαρη και την φλούδα και αφήνουμε να βράσει για 5'.
Κατεβάζουμε απο την φωτιά.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και προσθέτουμε το σιμιγδάλι.Καβουρντίζουμε εως ότου σκουρύνει ελαφρώς.Οταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το σιρόπι (προσοχή να μην καείτε) και συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας καλά εως ότου πήξει ο χαλβάς. Στο τέλος προσθέτουμε και το ξύσμα.
Ετοιμάζουμε την γκανας. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπαιν μαρί, προσθέτουμε το γάλα και την άχνη.
Στρώνουμε τον μισό χαλβά σε φόρμα, ρίχνουμε στην μέση την γκανας, και καλύπτουμε με τον υπόλοιπο μισό. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Πηγή:http://souzi-efages.blogspot.gr/fytokomia.gr
<< Αρχική σελίδα