Τάρτα με σοκολάτες
Πολύ νόστιμη η τάρτα με 3 σοκολάτες
Για τη ζύμη τάρτας
75 γρ. βούτυρο σε κυβάκια παγωμένο
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 βανίλια
3 κουταλιές της σούπας νερό
Για τη γέμιση
100 γραμμάρια σοκολάτα μαύρη
100 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
100 γραμμάρια σοκολάτα λευκή
1 κουτί κρέμα γάλακτος (200 γρ.)
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας καρύδα τριμμένη
3 κουταλιές της σούπας αμύγδαλο αλεσμένο
2 αυγά
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη τάρτας (μπριζέ). Τρίβουμε το αλεύρι με το βούτυρο να γίνουν σαν ψίχουλα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε ελαφρά να αποκτήσουμε μια μπάλα και την αφήνουμε στην άκρη.
Κτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη, σταδιακά προσθέτουμε τα αυγά, το αμύγδαλο, την καρύδα, μέχρι να αποκτήσουμε ένα ελαφρά κρεμώδες μείγμα.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο με ένα πλάστη, αφού την βάλουμε ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας.
Αναποδογυρίζουμε το φύλλο πάνω σε φόρμα για τάρτες περίπου 20 εκ. και το στρώνουμε ομοιόμορφα και στα τοιχώματα της.Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι.
Αναποδογυρίζουμε το φύλλο πάνω σε φόρμα για τάρτες περίπου 20 εκ. και το στρώνουμε ομοιόμορφα και στα τοιχώματα της.Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι.
Απλώνουμε πάνω της τις σοκολάτες σε κομμάτια και σκεπάζουμε με το μείγμα της κρέμας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
mariplateau.blogspot.gr/fytokomia.gr
<< Αρχική σελίδα