Κρασάτες μπριζόλες με λαχανικά στο φούρνο
Πεντανόστιμο μαγειρευτό φαγητό!
Υλικά
Για Κρασάτες μπριζόλες με λαχανικά στο φούρνο
4 μπριζόλες χοιρινές ή μοσχαρίσιες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Δεντρολίβανο φρέσκο
1 κρεμμύδι ξερό
1 μαραθόριζα
5 καρότα
2 σκ. σκόρδο
1 κλωνάρι σέλερι
½ λεμόνι
½ φλιτζ. κρασί
1½ φλιτζ. ζωμό κρέατος
Αλάτι
Πιπέρι
Προετοιμασία
Σκουπίζουμε τις μπριζόλες ταμπονάροντάς τες με χαρτί κουζίνας. Τις αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ταψί που εφαρμόζει και στο μάτι της κουζίνας ή σε πλασωτέ κατσαρόλα που μπαίνει στο φούρνο. Ροδίζουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε στο ταψί σκόρδο, κρεμμύδι χοντροκομμένο σε φέτες και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά σε χοντρές φέτες.
Στύβουμε το λεμόνι και περιχύνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το ζωμό και τα μυρωδικά. Όταν πάρει βράση, μεταφέρουμε το σκεύος στο φούρνο στους 200° C για 20′. Εάν διαπιστώσουμε ότι τα λαχανικά «κρατάνε», βγάζουμε τις μπριζόλες σε πιατέλα και αφήνουμε το ταψί λίγο ακόμα στο φούρνο.
myself.gr/on-news.gr
Υλικά
Για Κρασάτες μπριζόλες με λαχανικά στο φούρνο
4 μπριζόλες χοιρινές ή μοσχαρίσιες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Δεντρολίβανο φρέσκο
1 κρεμμύδι ξερό
1 μαραθόριζα
5 καρότα
2 σκ. σκόρδο
1 κλωνάρι σέλερι
½ λεμόνι
½ φλιτζ. κρασί
1½ φλιτζ. ζωμό κρέατος
Αλάτι
Πιπέρι
Προετοιμασία
Σκουπίζουμε τις μπριζόλες ταμπονάροντάς τες με χαρτί κουζίνας. Τις αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ταψί που εφαρμόζει και στο μάτι της κουζίνας ή σε πλασωτέ κατσαρόλα που μπαίνει στο φούρνο. Ροδίζουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε στο ταψί σκόρδο, κρεμμύδι χοντροκομμένο σε φέτες και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά σε χοντρές φέτες.
Στύβουμε το λεμόνι και περιχύνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το ζωμό και τα μυρωδικά. Όταν πάρει βράση, μεταφέρουμε το σκεύος στο φούρνο στους 200° C για 20′. Εάν διαπιστώσουμε ότι τα λαχανικά «κρατάνε», βγάζουμε τις μπριζόλες σε πιατέλα και αφήνουμε το ταψί λίγο ακόμα στο φούρνο.
myself.gr/on-news.gr
<< Αρχική σελίδα