Ξυπνάει και αντιστέκεται η δικαιοσύνη..
Επανειλημμένως κατά το παρελθόν έχω αναφερθεί στην απραξία και την ατολμία της Δικαιοσύνης να προστατέψει την πατρίδα μας και τον λαό της, όπως ορίζει το Σύνταγμα, από τα σαρκοβόρα πολιτικά όρνεα που κατατρώγουν τις σάρκες του Ελληνικού λαού και ανενόχλητα ξεπουλούν την πατρίδα μας στους δολοφόνους τοκογλύφους δανειστές μας.
Επί παραδείγματι έγραφα στις 25 Σεπτεμβρίου 2013 στο άρθρο μου, «Κα Νικολακέα Δικαιοσύνη δυο ταχυτήτων;»: «…έχει μεγάλη σημασία να αξιολογηθεί σωστά το τελευταίο διαπραγματευτικό ατού της πατρίδος μας έναντι της γερμανικής κυβέρνησης που ακούει στο όνομα ΟΤΕ-Deutsche Telecom. Και για να γίνουμε πιο σαφείς. Από τη στιγμή που συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως ο Τάσος Μαντέλης, ο Ηλίας Γεωργίου (προϊστάμενος του Ε.Σέκερη εκείνη την εποχή), αλλά και αρκετά πρώην μεγαλοστελέχη του ΟΤΕ, πιθανώς να έχουν την τύχη του Άκη Τσοχατζόπουλου, προκύπτει σαφέστατα πως οι προγραμματικές συμφωνίες του 1998 και για τις οποίες υπήρξε δωροδοκία, θα πρέπει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να μην «αρχειοθετηθούν», αλλά αντιθέτως να αποτελέσουν διαπραγματευτικά όπλα για το συμφέρον της πατρίδος μας. Και προφανώς, από την επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδος, μιας και η παρούσα της συγκυβέρνησης ΝΔ (Σαμαρά) – ΠΑΣΟΚ (Βενιζέλος) δεν μπορεί να αναγκάσει τη Siemens έστω, να τηρήσει ακόμη και αυτόν τον ζημιογόνο για την πατρίδα μας, εξωδικαστικό συμβιβασμό Siemens – Ελληνικού Δημοσίου κατά παράβαση εκτέλεσης της μοναδικής ομόφωνης απόφασης της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και η οποία είχε επιδικάσει στη Siemens πρόστιμο-αποζημίωση 2 δις ευρώ προς το Ελληνικό Δημόσιο. Γιατί ως γνωστόν η γερμανική πολυεθνική εταιρεία, όχι μόνο δεν τηρεί κανένα από τα συμφωνηθέντα σημεία του εξωδικαστικού συμβιβασμού Siemens – Ελληνικού Δημοσίου, αλλά οσονούπω τα καταπατεί, καθιερώνοντας σε εβδομαδιαία βάση τις απολύσεις εργαζομένων της και για τις οποίες πολλάκις η «Ελεύθερη Ώρα» έχει αναφερθεί, δημοσιεύοντας ανακοινώσεις του Σωματείου εργαζομένων της Siemens κατά αυτής της πολιτικής της. Κλείνοντας, απευθύνουμε έκκληση στην αξιότιμη Ανακρίτρια κ.Νικολακέα, να εμποδίσει με κάθε τρόπο το «κουκούλωμα» του σκανδάλου Siemens-Intracom- OΤΕ για να αποδείξει πως δεν έχουμε Δικαιοσύνη δυο ταχυτήτων! Κατ΄ αυτό τον τρόπο θα ανακτήσει η Ελληνική Δικαιοσύνη το τρωθέν κύρος της στα μάτια του Ελληνικού λαού, δηλώνοντας ταυτόχρονα πως η Δικαιοσύνη δεν είναι το σκαλοπάτι αναρριχήσεως δικαστών σε Υπουργικούς θώκους».
http://www.apostoloupanos.gr/index.php/articles/403-2013-09-25-20-43-49
Παρά λοιπόν, την κριτική που έχω ασκήσει στα υψηλά κλιμάκια της Δικαιοσύνης της πατρίδος μας, το τελευταίο χρονικό διάστημα φαίνεται πως κάτι αρχίζει και ροδίζει στους κόλπους της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Φαίνεται αρχίζουν και ξυπνούν συνειδήσεις. Φαίνεται αρχίζουν να συνειδητοποιούν πως είναι θεσμικοί παράγοντες της Δημοκρατίας μας και θεματοφύλακες του Συντάγματος των Ελλήνων. Βέβαια, υπάρχει και η άλλη άποψη που ισχυρίζεται πως η Δικαιοσύνη ξυπνάει από το λήθαργό της, από τη στιγμή που διαπιστώνει πως είναι ανώφελη πλέον, η στήριξη των Μνημονιακών κυβερνήσεων, αντιλαμβανόμενη πως οι Μνημονιακές πολιτικές και αυτοί που τις εκφράζουν έχουν ημερομηνία λήξεως. Έτσι, δεν θα ήθελαν σε καμιά περίπτωση οι φαύλοι συστημικοί πολιτικοί να τους συμπαρασύρουν στην διαφαινόμενη πτώση τους. Πάντως, όπως και να έχει το πράμα, χαιρετίζω αυτή τη μεταστροφή της Δικαιοσύνης υπέρ του λαού και της τήρησης του Συντάγματος.
Στα τέλη του Ιανουαρίου το ΣτΕ δικαίωσε τους ενστόλους όλων των Σωμάτων εντοπίζοντας αντισυνταγματικότητα στην υπουργική απόφαση με την οποία περικόπηκαν οι αποδοχές τους (με αναδρομική ισχύ από 1ης Αυγούστου 2012) σε εφαρμογή του Μνημονίου 3. Η σχεδόν ομόφωνη απόφαση των 30 δικαστών, ακυρώνει την υπουργική απόφαση και επιβάλει επιστροφή περί των 100 εκ. ευρώ. Βέβαια το σημαντικότερο αυτής της δικαστικής απόφασης είναι πως δικαιώνεται το σκεπτικό της προσφυγής των ομοσπονδιών και ενώσεων των ενστόλων. Σε αυτές επισημαινόταν πως με τις περικοπές παραβιάστηκαν οι συνταγματικώς κατοχυρωμένες αρχές αναλογικότητας, ισότητας και αξιοπρεπούς διαβίωσης καθώς και ότι είναι αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στο δικαίωμα σε δίκαιη αμοιβή που κατοχυρώνεται από το άρθρο 4 του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη.
Επίσης, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης έκρινε παράνομη και αντισυνταγματική την αυτόφωρη σύλληψη επιχειρηματία για χρέη προς το Δημόσιο και παρέπεμψε την υπόθεση σε τακτική δικάσιμο. Μέσω αυτής της γενναίας απόφασης οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης βάζουν φρένο στην διαπόμπευση έντιμων επιχειρηματιών που οι πολιτικές των Μνημονίων τους μετέτρεψαν από νόμιμους επαγγελματίες σε θύματα της κρίσεως και οι οποίοι αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Αυτή η απόφαση επί της ουσίας καταργεί το σχετικό νόμο που ψηφίστηκε το 2011 και ο οποίος λειτουργούσε ως εισπρακτικός μηχανισμός. Ένας μηχανισμός που υπαγορεύτηκε από τους τοκογλύφους δανειστές μας και πειθήνια εκτελέστηκε από τους δοσίλογους πολιτικούς των Μνημονιακών κυβερνήσεων.
Στις αρχές Φεβρουαρίου το Δ΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου με ψήφους 3-2 έκρινε πως το «χαράτσι» στα ακίνητα, το οποίο εισπράττεται διά μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ (υπολογιζόμενο δηλαδή, με βάση τα τετραγωνικά, την τιμή ζώνης κ.λπ. και όχι με βάση την οικονομική κατάσταση του κάθε φορολογούμενου, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι αλλεπάλληλες μειώσεις αποδοχών και συντάξεων, αλλά και οι μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις), είναι αντισυνταγματικό και αντίθετο προς την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Το σκεπτικό αυτής της απόφασης, που αποτελεί πλέον, ισχυρό νομικό προηγούμενο, είναι βόμβα για την ληστρική πολιτική των Μνημονιακών κυβερνήσεων. Ειδικότερα δε, για τον Ευάγγελο Βενιζέλο που σοφίστηκε αυτό το φορομπηχτικό μέτρο υπό τη μορφή του προσωρινού μέτρου, αλλά και του σημερινού Πρωθυπουργού, ο οποίος το μετέτρεψε σε μόνιμο φορο-εισπρακτικό μέτρο. Ωστόσο, αυτή η υπόθεση παραπέμπεται στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία αν τελικά υιοθετήσει την παραπάνω απόφαση του Δ΄ Τμήματος του Αρείου Πάγου, το ζήτημα θα οδηγηθεί στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, από τη στιγμή που το ΣτΕ έχει αποφανθεί ό,τι η διακοπή ηλεκτροδότησης είναι παράνομη, αλλά το χαράτσι νόμιμο.
Οσονούπω, όλοι αντιλαμβανόμεθα από τις παραπάνω Δικαστικές αποφάσεις, πως οι κυβερνήσεις των Μνημονίων έχουν τσαλαπατήσει το Σύνταγμα και νομοθετούν αυθαίρετα εις βάρος του Ελληνικού λαού και προς όφελος των τοκογλύφων δανειστών μας. Αποδεικνύεται από αυτές τις αποφάσεις, πως υπάρχουν έντιμοι και ανεξάρτητοι Δικαστές που γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις προσταγές της τρόικας. Αποδεικνύεται επίσης, πως υπάρχουν Δικαστές στις μέρες μας που σηκώνουν το ανάστημά τους στην νέα κατοχή της πατρίδος μας, όπως ακριβώς οι Τερτσέτης και Πολυζωίδης. Που μπορούν να προστατέψουν το Σύνταγμα, τους Νόμους, τη χώρα και τους πολίτες της. Που μπορούν να βάλουν τέλος στην υποτακτικότητα, την δουλικότητα και τον αυταρχισμό των σύγχρονων γκαουλάιντερ της Ελλάδος μας. Εκείνων δηλαδή, όπως ο Ανώτατος Άρχων της πατρίδος μας, Κάρολος Παπούλιας και οι αρχηγοί της σημερινής δικομματικής Κυβερνήσεως, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος.
<< Αρχική σελίδα