Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ο Γιανούκοβιτς σε χλιδάτο ιατρικό κέντρο στη Ρωσία: Θα παρέμβει δημόσια την Παρασκευή

Τη στιγμή που η Ουκρανία βυθίζεται συνεχώς στη δίνη της διχοτόμησης και των προεμφυλιακών ενεργειών, όλοι αναζητούν τον φυγά πρώην πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος, πάντως, φαίνεται πως απολαμβάνει τη ζωή του στο χλιδάτο Resort Spa που προτιμάει ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οπως αναφέρει η National Post, ο έκπτωτος πρόεδρος της Ουκρανίας έχει βρει καταφύγιο σε ένα ιατρικό κέντρο – σανατόριο λίγο έξω από τη Μόσχα, το Barvikha Hotel & Spa, το οποίο προτιμάει η ρωσική πολιτική και οικονομική ελίτ.
Μέσα σε ένα ειδυλλιακό τοπίο με έλατα και πολυτελείς επαύλεις, το ιατρικό αυτό κέντρο, φιλοξενεί συχνά πυκνά τον πρόεδρο Πούτιν ,τον πρωθυπουργό Μεντβέντεφ, αλλά και όλα τα «μέλη» της ρωσικής ιντελιγκέντσιας.
Εκτός από τα δάση και τα εντυπωσιακά κτίσματα, στο Barvikha υπάρχει το περίφημο κάστρο – σανατόριο Meiendorf Castle στο οποίο φέρεται να έχει καταφύγει ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
Χαρακτηριστικό της χλιδής που υπάρχει στο ιατρικό αυτό κέντρο είναι το γεγονός πως τα καταστήματα φιλοξενούν πανάκριβες μάρκες, όπως Prada, Giorgio Armani, Gucci, αλλά και εκθέσεις με Lamborghini, Ferrari και Bentley.
Το Barvikha έχει φιλοξενήσει συνάξεις κορυφαίων ηγετών και συνέδρια, αλλά έχει υπάρξει και το μέρος όπου οι «σκοτεινοί» ολιγάρχες της Ρωσίας κατάστρωναν τα σχέδιά τους για να κυριαρχήσουν στη χώρα.
Η National Post αναφέρει ότι σε αυτό το μέρος, το 2008, οι… καρχαρίες της ρωσικής οικονομίας συναντήθηκαν με τον τότε πρόεδρο Νμίτρι Μεντβεντεφ και συμφώνησαν να τους δώσει δάνεια δισεκατομμυρίων για να μην χρεοκοπήσουν από μια ξαφνική κρίση.
Αύριο το διάγγελμα του Γιανουκόβιτς
Πιθανότατα από αυτό το υπερπολυτελές μέρος, ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, θα εμφανιστεί, την Παρασκευή, για πρώτη φορά μετά την εξέγερση εναντίον του για να δώσει συνέντευξη Τύπου.
Τουλάχιστον αυτό μεταφέρουν ρωσικά πρακτορεία, που επικαλούνται πηγές από το περιβάλλον του πρώην προέδρου, ο οποίος υποστηρίζει ότι παραμένει ο «νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας».
Η εξέλιξη έρχεται να επιβεβαιώσει την πληροφορία ότι η Ρωσία παρείχε άσυλο στον ανατραπέντα πρόεδρο.
Την ίδια ώρα και ενώ η ένταση στη χερσόνησο της Κριμαίας κλιμακώνεται, ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας και πρόεδρος του κοινοβουλίου Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ μεταβαίνει στη Σιμφερόπολη (πρωτεύουσα της Κριμαίας).
«Ο Τουρτσίνοφ αναχωρεί σήμερα για τη Συμφερόπολη», δήλωσε ο Ουκρανός πρέσβης στο ΝΑΤΟ Ίγκορ Ντόλχοφ από τις Βρυξέλλες έπειτα από μια συνάντηση των υπουργών Άμυνας των χωρών μελών του ΝΑΤΟ στην οποία ήταν παρών και ο ουκρανός αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Αλεξάντρ Ολίνικ.
Υπενθυμίζεται ότι το Περιφερειακό Κοινοβούλιο της Κριμαίας έχει ξεκινήσει διαδικασίες για δημοψήφισμα με το οποίο θα αποφασιστεί η απόσχιση ή όχι της περιοχής από την Ουκρανία.
Κυνηγούν και τις καταθέσεις του Γιανουκόβιτς
Παράλληλα, εκτός από το κυνηγητό για τον πρώην πρόεδρο, συνεχίζονται και οι έρευνες για τα περιουσιακά του στοιχεία και τα εκατομμύρια ευρώ που φημολογείται ότι έκλεψε από τα ταμεία του κράτους.
Ηδη, το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι οι τράπεζες της χώρας, εφόσον ολοκληρωθούν οι έρευνες για τυχόν περιουσιακά στοιχεία του Γιανουκόβιτς σε αυτές, θα παγώσουν καταθέσεις και κεφάλαια αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την πίεση προς τον ανατραπέντα πρόεδρο.







l


 on-news.gr

Ετικέτες ,