Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Λικέρ Πορτοκάλι


Beu-liker-portokali
Υλικά:

  • 5 φλούδες από πορτοκάλια
  • 300 γρ. καθαρό οινόπνευμα
  • 600 γρ.  ζαχαρη
  • 600 γρ.  νερό
  • 5 γαρύφαλλα
  • 2 μπαστουνάκια κανέλα
Εκτέλεση:
  1. Καθαρίζουμε τις φλούδες των πορτοκαλιών ώστε να μην μείνει άσπρη ψίχα.
  2. Τις βάζουμε σε γουδί και τις χτυπάμε με ένα φλιτζάνι ζάχαρη.
  3. Τα βάζουμε σε βάζο, προσθέτουμε το οινόπνευμα και αφού ανακατέψουμε κλείνουμε καλά και τα αφήνουμε για 5-6 μέρες.
  4. Βράζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το νερό αφού προσθέσουμε τα μπαχαρικά για 2 λεπτά ή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο βάζο.
  5. Αφήνουμε για άλλες 5-6 μέρες.
  6. Στραγγίζουμε με τουλπάνι και φυλάμε το λικέρ μας σε μπουκάλι.
* Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε λικέρ λεμονιού, μανταρινιού, νερατζιού και γκρέιπφρουτ.

BeU.com.cy