Πράσινη σαλάτα με Λευκή Κρέμα Βαλσαμικού, φρούτα και μανούρι
Μια ελαφριά σαλάτα με φίνα γεύση που ταιριάζει πολυ με πιάτα με κρέας.
Υλικά
Για Πράσινη σαλάτα με Λευκή Κρέμα Βαλσαμικού, φρούτα και μανούρι
200 γραμμ. πράσινες σαλάτες ανάμεικτες
1 πορτοκάλι σαγκουίνι (φιλέτο)
2 κ.σ. σπόρους ανάμεικτους (κολοκυθόσπορο, ηλιόσπορο κ.λπ.)
2 κ.σ. κράνμπερι αποξηραμένα ή σταφίδες
1/2 ρόδι καθαρισμένο
100 γραμμ. μανούρι σε κυβάκια
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ
Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι ακέρωτο
Χυμό από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. λευκή κρέμα βαλσάμικου με άρωμα πορτοκάλι & λεμόνι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Προετοιμασία
Πλένουμε, στραγγίζουμε και χοντροκόβουμε τις σαλάτες σε βαθύ μπολ. Προσθέτουμε το φιλέτο πορτοκαλιού, τους σπόρους, τα κράνμπερι ή τις σταφίδες, το ρόδι και το μανούρι.
Ετοιμάζουμε τη σος, βράζοντας σε ένα μπρίκι και σε χαμηλή φωτιά το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη μέχρι να μειωθεί στο 1/3 της αρχικής ποσότητας. Το αφήνουμε να κρυώσει, στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα, τη μουστάρδα, την κρέμα βαλσάμικου και το αλάτι και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε το λάδι και χτυπάμε το μείγμα, έως ότου αποκτήσει πυκνή υφή. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος και σερβίρουμε.
myself.gr/on-news.gr
Υλικά
Για Πράσινη σαλάτα με Λευκή Κρέμα Βαλσαμικού, φρούτα και μανούρι
200 γραμμ. πράσινες σαλάτες ανάμεικτες
1 πορτοκάλι σαγκουίνι (φιλέτο)
2 κ.σ. σπόρους ανάμεικτους (κολοκυθόσπορο, ηλιόσπορο κ.λπ.)
2 κ.σ. κράνμπερι αποξηραμένα ή σταφίδες
1/2 ρόδι καθαρισμένο
100 γραμμ. μανούρι σε κυβάκια
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ
Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι ακέρωτο
Χυμό από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. λευκή κρέμα βαλσάμικου με άρωμα πορτοκάλι & λεμόνι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Προετοιμασία
Πλένουμε, στραγγίζουμε και χοντροκόβουμε τις σαλάτες σε βαθύ μπολ. Προσθέτουμε το φιλέτο πορτοκαλιού, τους σπόρους, τα κράνμπερι ή τις σταφίδες, το ρόδι και το μανούρι.
Ετοιμάζουμε τη σος, βράζοντας σε ένα μπρίκι και σε χαμηλή φωτιά το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη μέχρι να μειωθεί στο 1/3 της αρχικής ποσότητας. Το αφήνουμε να κρυώσει, στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα, τη μουστάρδα, την κρέμα βαλσάμικου και το αλάτι και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε το λάδι και χτυπάμε το μείγμα, έως ότου αποκτήσει πυκνή υφή. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σος και σερβίρουμε.
myself.gr/on-news.gr
<< Αρχική σελίδα