Η Καμπανία και η Βουργουνδία είναι υποψήφιες προς ένταξη στη λίστα της UNESCO
Δύο περιοχές της Γαλλίας, με σημαντικότατη οινοποιητική παράδοση, αιτούνται την ένταξή τους στη λίστα της UNESCO.
στη Βουργουνδία και την Καμπανία.
Το Υπουργείο πολιτισμού και επικοινωνίας της χώρας, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα, ότι ελπίζει πως η οινοποιητική παράδοση της Βουργουνδίας, το ιστορικό τοπίο και η μοναδική της κουλτούρα, θα αναγνωριστεί, ως μια περιοχή που αξίζει της διεθνούς προστασίας.
Παγκοσμίως γνωστή για την καλλιέργεια των ποικιλιών Pinot Noir και Chardonnay, η περιοχή της Βουργουνδίας –γύρω από τις Dijon και Beaune στο ανατολικό κεντρικό σημείο της Γαλλίας- είναι γνωστή για τη μοναδική της γη, με τα επίσης μοναδικά χαρακτηριστικά, που καθορίζουν τις ποικιλίες των σταφυλιών και το ύφος της καλλιέργειας.
Η περιοχή παράγει περισσότερες από 100 ετικέτες κρασιού, συμπεριλαμβανομένων των Pouilly-Fuissé, Montrachet, Chablis και Macon.
Εκτός από την αμπελουργική της παράδοση, η Βουργουνδία χαρακτηρίζεται επίσης για μια ξεχωριστή μεσαιωνική κληρονομιά και ένα δίκτυο των καναλιών, που εκτείνονται σε 1.000 χιλιόμετρα.
Η περιοχή της Καμπανίας, πιο βόρεια, έχει επίσης θέσει υποψηφιότητα για ένταξη στην UNESCO, για τα, μεταξύ άλλων, 120 χλμ. κελάρια κρασιού που βρίσκονται στη Reims και τα καταστήματα σαμπάνιας, που βρίσκονται στους δρόμους της πόλης.
Οι υποψηφιότητες των αμπελουργικών περιοχών της χώρας, ήρθαν ως απάντηση στο υπουργείο, το οποίο τις υποτίμησε υπέρ των αρχαίων έργων ζωγραφικής στο σπήλαιο Chauvet και των ηφαιστείων της Auvergne.
Αν γίνουν δεκτές, οι δύο περιοχές θα φιγουράρουν στη λίστα της UNESCO, μαζί με την Saint-Emilion, ως τα μέρη με την πιο σημαντική οινοποιητική παράδοση της χώρας.
<< Αρχική σελίδα