Μαϊντανοσαλάτα με πλιγούρι και μυρωδικά
Χορταστική σαλάτα ό,τι πρέπει για περιόδους νηστείας.
Υλικά
Για Μαϊντανοσαλάτα με πλιγούρι και μυρωδικά
2 μεγάλα μάτσα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
6-7 κρεμμυδάκια φρέσκα με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 αγγούρι με τη φλούδα του
4 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
4 κ.σ. μπαλσάμικο
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1½ φλιτζ. πλιγούρι
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Προετοιμασία
Καλύπτουμε σε ένα μπολ το πλιγούρι με ζεστό νερό, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σταθεί και να φουσκώσει, για 15′ περίπου. Κόβουμε τις ντομάτες αρχικά στη μέση, για να αφαιρέσουμε τους σπόρους, και στη συνέχεια σε μικρά καρέ. Τις βάζουμε σε βαθιά σαλατιέρα. Κόβουμε το αγγούρι αρχικά στη μέση κατά μήκος, για να αφαιρέσουμε τους σπόρους, και στη συνέχεια σε μικρά καρέ και τα μεταφέρουμε στη σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πλιγούρι στραγγισμένο. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Ανακατεύουμε με δύο κουτάλια πολύ καλά και παγώνουμε τη σαλάτα το λιγότερο για 1 ώρα. Λίγο πριν σερβίρουμε, ανακατεύουμε ξανά.
myself.gr/on-news.gr
Υλικά
Για Μαϊντανοσαλάτα με πλιγούρι και μυρωδικά
2 μεγάλα μάτσα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
6-7 κρεμμυδάκια φρέσκα με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 αγγούρι με τη φλούδα του
4 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
4 κ.σ. μπαλσάμικο
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1½ φλιτζ. πλιγούρι
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Προετοιμασία
Καλύπτουμε σε ένα μπολ το πλιγούρι με ζεστό νερό, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σταθεί και να φουσκώσει, για 15′ περίπου. Κόβουμε τις ντομάτες αρχικά στη μέση, για να αφαιρέσουμε τους σπόρους, και στη συνέχεια σε μικρά καρέ. Τις βάζουμε σε βαθιά σαλατιέρα. Κόβουμε το αγγούρι αρχικά στη μέση κατά μήκος, για να αφαιρέσουμε τους σπόρους, και στη συνέχεια σε μικρά καρέ και τα μεταφέρουμε στη σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πλιγούρι στραγγισμένο. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Ανακατεύουμε με δύο κουτάλια πολύ καλά και παγώνουμε τη σαλάτα το λιγότερο για 1 ώρα. Λίγο πριν σερβίρουμε, ανακατεύουμε ξανά.
myself.gr/on-news.gr
<< Αρχική σελίδα