Χταπόδι με μαυροδάφνη και κοφτό μακαρονάκι
προτείνει ο Chef, Βαγγέλης Δρίσκας
Υλικά για 4 άτομα 1 κιλό χταπόδι
2 ξερά κρεμμύδια
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 ξύλο κανέλας
2 δαφνόφυλλα
2 αστεροειδείς γλυκάνισους
½ φλιτζάνι μαυροδάφνη
½ φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
7-8 κόκκοι πιπεριού
Ό του φλιτζανιού ελαιόλαδο
500 γραμ.κοφτό μακαρονάκι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε το χταπόδι χωρίς να προσθέσετε νερό σε μέτρια φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και το αφήνετε να βράσει για 40 λεπτά μέχρι να βγάλει τα υγρά του.
Το στραγγίζετε και το κόβετε σε μέτρια κομμάτια. Βάζετε στη κατσαρόλα το χταπόδι, το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τους κόκκους πιπεριού, τα δαφνόφυλλα, την κανέλα, τους αστεροειδείς και τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά
Προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού και την μαυροδάφνη, αφήνετε να βράσουν λίγα λεπτά και ρίχνετε τα ντοματάκια και αλατοπίπερο. Βράζετε για μισή ώρα τουλάχιστον ή μέχρις ότου το χταπόδι μαλακώσει αρκετά.
Βράζετε χωριστά το κοφτό μακαρονάκι σε άφθονο αλατισμένο νερό και το στραγγίζετε.
Ανακατεύετε με το χταπόδι και σερβίρετε.
<< Αρχική σελίδα