Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Συγκλονιστικό χταπόδι ψημένο στο ζουμάκι του

Πεντανόστιμη και πολύ απλή συνταγή για το αγαπημένο μας χταπόδι, που όμως κρύβει συγκλονιστική γεύση!

Υλικά
Για Συγκλονιστικό χταπόδι ψημένο στο ζουμάκι του
1 χταπόδι (1.000-1.200 γραμμ.)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
1 δαφνόφυλλο
1 σκελίδα σκόρδο
1 πρέζα ρίγανη
2 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο
Προετοιμασία
Καθαρίζουμε το χταπόδι και το βάζουμε ολόκληρο σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το δαφνόφυλλο, το σκόρδο και τη ρίγανη κι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί. Απλώνουμε σταυρωτά στον πάγκο δύο μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε το χταπόδι στη μέση και το περιχύνουμε με το μείγμα. Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο σε πακέτο –όχι πολύ σφιχτό γιατί φουσκώνει με το ψήσιμο– και το ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 15΄ έως 1 ώρα και 30΄ στους 180° C.
Εxtra tips επιτυχίας: Δεν αλατίζουμε ποτέ το χταπόδι, ενώ για να το κόψουμε πιο εύκολα και να μη γλιστράει, το αφήνουμε 30′ στην κατάψυξη. Το χταπόδι πρέπει να μαγειρεύεται σε σιγανή φωτιά και αρκετή ώρα για να μελώσει.


myself.gr/on-news.gr

Ετικέτες ,