Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Κροκέτες τυριού σαν λουκουμάδες

Κροκέτες τυριού σαν λουκουμάδες
Υλικά

200 γρ. τυρί, γραβιέρα με έμενταλ
190 γρ. φαρίνα
90 γρ. βούτυρο
450 ml γάλα
6 αβγά
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Παρασκευή
Τρίβουμε τα τυριά σε χοντρό τρίφτη. Σε μία μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι και το βούτυρο σε κομμάτια και μόλις πάρει βράση το τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι, κοσκινίζοντάς το από πάνω. Ξαναβάζουμε στη φωτιά, χτυπώντας συνέχεια το μείγμα με το σύρμα των αβγών, μέχρι να πήξει η κρέμα και να γίνει μία μάζα που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Βγάζουμε πάλι από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αβγά ένα-ένα, χτυπώντας καθένα να ενσωματώνεται στο μείγμα. Προσθέτουμε τα τυριά και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Φτιάχνουμε μπαλάκια σε μέγεθος μικρού καρυδιού και τα βάζουμε για 30' στο ψυγείο. Σε φριτέζα ή βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο, μέχρι να κάψει. Ρίχνουμε τις κροκέτες λίγες- λίγες στο καυτό λάδι και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίζουν καλά, γυρίζοντάς τις με τρυπητή κουτάλα. Τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες. Τις σερβίρουμε ζεστές.


Να περάσετε όμορφα!



Πηγή: athinorama.gr/fytokomia.gr

Ετικέτες ,