Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Χορτόπιτα

Νόστιμη και θρεπτική χορτόπιτα


Υλικά
Ζύμης
Αλεύρι 700 γρ.
3 κουταλιές σούπας λάδι
1 κουταλιά σούπας ξύδι
Λίγο αλάτι - λίγο ζάχαρη
Νερό όσο απαιτηθεί για να γίνει μία ελαστική ζύμη

Γέμισης
1 ματσάκι λάπατα
1 ματσάκι τσουκνίδες
1/2 κιλό σπανάκι
1 ματσάκι άνιθο
1 ματσάκι σέσκουλα
Αλάτι - Πιπέρι
1 κρεμμύδι

Εκτέλεση
Ενώνουμε τα υλικά, φτιάχνουμε μία ελαστική ζύμη, τη χωρίζουμε σε 6 μπάλες και την αφήνουμε να "ξεκουραστεί".
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ένα ποτήρι κρασιού λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομένο και όλα τα χόρτα, καλά πλυμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια. Τα μαραίνουμε στο τηγάνι, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ανοίγουμε δύο πολύ λεπτά φύλλα, τα λαδώνουμε, τα στρώνουμε στον πάτο σε ένα μεγάλο ταψί, καλά λαδωμένο και απλώνουμε αραιά σε λεπτό στρώμα τη γέμιση. Σκεπάζουμε τη γέμιση με ένα φύλλο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για άλλες 2 φορές Στο τέλος απλώνουμε πάλι 2 φύλλα (συνολικά 6 φύλλα λαδωμένα, από τα οποία 2 στον πάτο, δύο στο πάνω μερος και 2 ενδιάμεσα με 3 στρώσεις γέμιση).
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και τη ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.  


Πηγή: lopis-place.blogspot.gr/fytokomia.gr




Ετικέτες ,