Τιραμισού με φουντούκια και σοκολάτα και κρέμα γάλακτος
Μια φανταστική παραλλαγή του τιραμισού που θα σας ξετρελάνει!
Υλικά
Για Τιραμισού με φουντούκια και σοκολάτα και κρέμα γάλακτος
1 φλιτζ. δυνατό καφέ (ρόφημα)
2 κ.σ. ζάχαρη
1/2 φλιτζ. λικέρ αμαρέτο ή μαρσάλα (γλυκό κρασί)
200 ml κρέμα γάλακτος
380 γραμμ. μασκαρπόνε (τυρί κρέμα) ή ανθότυρο κρέμα
12 σαβουαγιάρ
1/2 φλιτζ. σοκολάτα σε τρίμματα
1/2 φλιτζ. φουντούκια
Προετοιμασία
Ρίχνουμε στον καφέ την 1 κ.σ. ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το αλκοόλ. Στο μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές και προσθέτουμε το μασκαρπόνε. Σε μικρό ταψί στρώνουμε μία στρώση σαβουαγιάρ αφού τα βουτήξουμε ένα ένα στο μείγμα καφέ-λικέρ (με όσο περισσεύει περιχύνουμε τα σαβουαγιάρ). Απλώνουμε την κρέμα τυριού και πασπαλίζουμε τρίμματα σοκολάτας και φουντούκια χοντροκομμένα. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και το σερβίρουμε με ρηχό κουτάλι (δεν κόβεται κομμάτια).
myself.gr/on-news.gr
Υλικά
Για Τιραμισού με φουντούκια και σοκολάτα και κρέμα γάλακτος
1 φλιτζ. δυνατό καφέ (ρόφημα)
2 κ.σ. ζάχαρη
1/2 φλιτζ. λικέρ αμαρέτο ή μαρσάλα (γλυκό κρασί)
200 ml κρέμα γάλακτος
380 γραμμ. μασκαρπόνε (τυρί κρέμα) ή ανθότυρο κρέμα
12 σαβουαγιάρ
1/2 φλιτζ. σοκολάτα σε τρίμματα
1/2 φλιτζ. φουντούκια
Προετοιμασία
Ρίχνουμε στον καφέ την 1 κ.σ. ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το αλκοόλ. Στο μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές και προσθέτουμε το μασκαρπόνε. Σε μικρό ταψί στρώνουμε μία στρώση σαβουαγιάρ αφού τα βουτήξουμε ένα ένα στο μείγμα καφέ-λικέρ (με όσο περισσεύει περιχύνουμε τα σαβουαγιάρ). Απλώνουμε την κρέμα τυριού και πασπαλίζουμε τρίμματα σοκολάτας και φουντούκια χοντροκομμένα. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και το σερβίρουμε με ρηχό κουτάλι (δεν κόβεται κομμάτια).
myself.gr/on-news.gr
<< Αρχική σελίδα