Μεθυσμένο κοτόπουλο
Μπουτάκια κοτόπουλου σβησμένα με ούζο,
λιαστή ντομάτα, ελιές, και ρύζι μπασμάτι. Ένα πεντανόστιμο και γρήγορο
πιάτο, έτοιμο σε 45' λεπτά.
8 μπουτάκια κοτόπουλου, νωπά
200 γρμ. ρύζι μπασμάτι
5-6 κομμάτια λιαστές ντομάτες ξερές, χοντροκομμένες
3 κουτ. σ. ελιές άρμης τεμαχισμένες, (κονσέρβα)
1 μέτριο κρεμμύδι, μέτρια ψιλοκομμένο, (κυβάκια, όχι σαλάτα)
1 μέτριο πράσο, το κοτσάνι μόνο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 χούφτα χοντροκομμένο μαϊντανό
1 κουτ. σ. ντοματοπελτέ
λίγο ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι του κρασιού, ούζο
φρεσκοτριμένο πιπέρι τρικολόρε
1/4 κουτ. γλ. κάρυ
αλάτι
λίγο κεφαλοτύρι, ή άλλο σκληρό τυρί τριμμένο, ακόμα και φέτα τριμμένη, για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι, ή νταβά να κάψει.
Προσθέτουμε τα μπουτάκια και τα σοτάρουμε καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι,
το πράσο, και το σκόρδο, και τα σοτάρουμε και αυτά λίγο να μαραθούν,
και τέλος τις ντομάτες, με τις ελιές, να πάρουν μία δύο γυρισιές.
Σβήνουμε με το ούζο, και αφήνουμε να εξατμιστεί καλά το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό, το αλάτι, πιπέρι, κάρυ, και μαϊντανό.
Αφήνουμε να μισοβράσει το κοτόπουλο, προσθέτοντας νερό, και ρίχνουμε το
ρύζι, με το ανάλογο νερό. Μαγειρεύουμε όσο χρειαστεί για να βράσει το
ρύζι μας, ανακατεύοντας τακτικά να μην κολλήσει, και ελέγχοντας το για
νερό. Υπόψιν ότι άμα κρυώσει θα απορροφήσει το ρύζι όλο το νερό, και θα
πήξει αρκετά.
Σερβίρετε μερίδες σε πιάτα, και πασπαλίστε λίγο σκληρό τυρί, ή τριμμένη φέτα από πάνω.
Καλή σας όρεξη!!
sintagespanos
<< Αρχική σελίδα