Λαχανόρυζο με ντομάτα και λουκάνικα
Φτιάξτε το και το μόνο σίγουρο είναι ότι η απλότητα του και η γλυκόξινη γεύση του θα σας ενθουσιάσουν!
Υλικά
Για Λαχανόρυζο με ντομάτα και λουκάνικα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
800 γραμμ. λάχανο κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 πράσο ψιλοκομμένο
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
ψιλοκομμένα
2 καρότα ψιλοκομμένα
2 κλωνάρια σέλερι
2 λουκάνικα χωριάτικα χωρίς την εξωτερική μεμβράνη, κομμένα σε φέτες
1 φλιτζ. ρύζι τύπου γλασέ ή Καρολίνα
400 γραμμ. ντοματάκια
κονκασέ
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Χυμό από 1 λεμόνι
Προετοιμασία
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα καρότα και το σέλερι, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και τα ροδίζουμε για 3′-4′. Τέλος ρίχνουμε το λάχανο και τα ντοματάκια. Συμπληρώνουμε 2 φλιτζ. νερό και βράζουμε για 10′. Προσθέτουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν 10′. Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως.
myself.gr/on-news.gr
Υλικά
Για Λαχανόρυζο με ντομάτα και λουκάνικα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
800 γραμμ. λάχανο κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 πράσο ψιλοκομμένο
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
ψιλοκομμένα
2 καρότα ψιλοκομμένα
2 κλωνάρια σέλερι
2 λουκάνικα χωριάτικα χωρίς την εξωτερική μεμβράνη, κομμένα σε φέτες
1 φλιτζ. ρύζι τύπου γλασέ ή Καρολίνα
400 γραμμ. ντοματάκια
κονκασέ
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Χυμό από 1 λεμόνι
Προετοιμασία
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα καρότα και το σέλερι, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και τα ροδίζουμε για 3′-4′. Τέλος ρίχνουμε το λάχανο και τα ντοματάκια. Συμπληρώνουμε 2 φλιτζ. νερό και βράζουμε για 10′. Προσθέτουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν 10′. Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως.
myself.gr/on-news.gr
<< Αρχική σελίδα