Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Σαλάτα με χταπόδι λεμονάτο και πατάτες

Υλικά:

  • 2 χούφτες ρόκα
  • 2 χούφτες μαϊντανό
  • ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι κομμένο στα 8
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φρέσκο χταπόδι 1,5 κιλό
  • 6-8 μικρές πατάτες
  • το χυμό από 2 λεμόνια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση:
  1. Τοποθετείστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας αλάτι, κατά προτίμηση θαλασσινό, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο  και το χταπόδι. Βράστε τα για 20 λεπτά.
  2. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τις πατάτες και το χταπόδι να κρυώσουν μέσα στην κατσαρόλα. Όταν κρυώσουν βγάλτε τα και κόψτε τις πατάτες στα δύο και το χταπόδι σε μπουκιές.
  3. Πλύνετε τη ρόκα και το μαϊντανό, στεγνώστε τα και τοποθετήστε τη ρόκα και τον περισσότερο μαϊντανό σε μια πιατέλα.
  4. Πάνω από τη σαλάτα απλώστε τις πατάτες και το χταπόδι. Γαρνίρετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό, αλατοπιπερώστε και ραντίστε τη σαλάτα γενναία με ελαιόλαδο. 
  5. Σερβίρετε με τις φέτες λεμονιού και λίγο μπαλσάμικο ξίδι

    BeU.com.cy

Ετικέτες ,