Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Φακές

Απίθανες φακές με τέλειο γευστικό αποτέλεσμα.

Υλικά
Για Φακές
½ κιλό φακές ψιλές
8 φλιτζ. νερό
1 σέλινο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο
2 κόκκινες καυτές πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι κύμινο
Μηλόξιδο
Αλάτι
Πιπέρι
Προετοιμασία
Τοποθετούμε τις φακές, το σέλινο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις τσίλι πιπεριές σε μια κατσαρόλα για να βράσουν. Μόλις το νερό πάρει βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, προσθέτουμε τη δάφνη, το πιπέρι και το κύμινο και μαγειρεύουμε τις φακές για 45΄. Ελέγχουμε κατά διαστήματα, αν χρειαστεί να προσθέσουμε νερό. Τέλος, σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και προσθέτουμε αλάτι και ξίδι κατά βούληση.



myself.gr/on-news.gr

Ετικέτες ,