Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

NASA: το φως που καίει στον Άρη αναστατώνει επιστήμονες και συνωμοσιολόγους

Αναστάτωση στους επιστήμονες της NASA αλλά και στους ανά τον κόσμο συνωμοσιολόγους  έχει προκαλέσει μια νέα φωτογραφία που έστειλε το Curiosity από τον πλανήτη.
Από τον επίσημο λογαριασμό του Curiosity Twitter έφυγε ένα τιτίβισμα που ξεκαθαρίζει ότι η
φωτογραφία περισσότερο οφθαλμαπάτη φωτιάς δημιουργεί παρά ένδειξη για ύπαρξη ζωής αποτελεί: “Ooh. Shiny. Bright spot in this pic is likely a glinting rock or cosmic-ray hit“.
Οι επίμαχες φωτογραφίες λήφθηκαν στις 2 και 3 Απριλίου από την κάμερα του δεξιού “ματιού” του Curiosity. Αυτές που λήφθηκαν την ίδια στιγμή από το αριστερό “μάτι” δεν δείχνουν τα ίδια πράγματα αναφέρει ο Γκάι Γουέμπστερ, εκπρόσωπος του Εργαστηρίου Αεριοπροώθησης της NASA (Jet Propulsion Laboratory).
“Ο ήλιος ήταν στην ίδια κατεύθυνση με το φωτεινό σημάδι, δυτικά-βορειοδυτικά του μη επανδρωμένου διαστημικού ρόβερ και σχετικά χαμηλά στον ουρανό, γεγονός που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για αντανάκλαση του ηλιακού φωτός στο βράχο” εξηγεί ο Γουέμπστερ.
“Ή πρόκειται για φως που οφείλεται στις ρυθμίσεις της κάμερας” πρόσθεσε.
nasa-fos-aris-114013 (2)
Ο συνάδελφος του Γουέμπστερ στο εργαστήριο, Νταγκ Έλισον απέδωσε το φωτεινό σημάδι στην επίδραση της κοσμικής ακτινοβολίας στις τεχνολογικές συσκευές.
Παρότι η NASA επιχειρεί να δώσει πειστικές απαντήσεις για τις φωτογραφίες, λογής λογής συνωμοσιολόγοι και περίεργοι “ανακάλυψαν” λαβράκι και φτάνουν να μιλούν ακόμα και για ένδειξη εξωγήινης ζωής στον ¨Κόκκινο Πλανήτη”.
Για παράδειγμα ο Σκοτ Γουέρινγκ του UFO Sightings Daily ισχυρίζεται ότι το φως προέρχεται από την επιφάνεια και όχι στο διάστημα και κατηγορεί τη NASA ότι “υποτίθεται ότι έχει στείλει αποστολή στον Άρη για να βρει ζωή, αλλά αυτό που κάνει στην πραγματικότητα είναι για να καθυστερήσει την ανακάλυψη”.
Το Curiosity αυτή την περίοδο εξερευνά μια περιοχή του Άρη που ονομάζεται “Kimberley” και πήρε το όνομά της από την ομώνυμη περιοχή της Δυτικής Αυστραλίας.
Τις τελευταίες εβδομάδες το Curiosity στέλνει στους επιστήμονες δείγματα από τους βράχους της περιοχής.



econews

Ετικέτες ,