9 λόγοι που δεν κάνετε «γράμμωση»
Διαβάστε παρακάτω, παρατηρήστε μόνοι
σας σε ποιούς από τους παρακάτω λόγους θα κουνήσετε θετικά το κεφάλι σας
και την επόμενη φορά, πριν καταπιαστείτε με τα βάρη στο γυμναστήριο,
σκεφτείτε πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε όλα τα εμπόδια, που σας έχουν
καθηλώσει στα ίδια κιλά,
εδώ και πολύ καιρό.Διαβάστε παρακάτω, παρατηρήστε μόνοι σας σε ποιούς από τους παρακάτω λόγους θα κουνήσετε θετικά το κεφάλι σας και την επόμενη φορά, πριν καταπιαστείτε με τα βάρη στο γυμναστήριο, σκεφτείτε πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε όλα τα εμπόδια, που σας έχουν καθηλώσει στα ίδια κιλά, εδώ και πολύ καιρό.
Δεν έχετε υπομονή
Η ανυπομονησία πλήττει περισσότερο τους πρωτάρηδες στις ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσης που βιάζονται να αρχίσουν τις πόζες μπροστά στον καθρέφτη. Οι πρώτες όμως αλλαγές στο σώμα, δεν είναι εμφανείς με γυμνό μάτι, καθώς αφορούν το συντονισμό σας, την αντίδραση των ίδων των μυών στις ασκήσεις και την ενεργή επικοινωνία του εγκεφάλου σας με το μυικό σας σύστημα. Μην περιμένετε, λοιπόν, μετά από δυο εβδομάδες άσκησης να έχετε κάνει «ποντίκια». Να θυμάστε πως θέλει επιμονή, υπομονή και αρετή το χτισμένο σώμα.
Δεν κρατάτε σημειώσεις
Μπορεί να μην είναι κάτι που κάνουν οι περισσότεροι, αλλά η διατήρηση ημερολογίου των γυμναστικών σας επιδόσεων προσφέρει πολλά στην πρόοδο σας. Καταγράφετε με συνέπεια, το πρόγραμμα των προπονήσεών σας, τα βάρη που χρησιμοποιείτε κάθε φορά, τις επαναλήψεις που καταφέρνετε, την ένταση και το ρυθμό των ασκήσεων και τα διαλείμματα που κάνετε μεταξύ των σετ.
Οι σημειώσεις θα σας φανούν πολύ χρήσιμες για την εκτίμηση της συνολικής σας πορείας στο τέλος μιας περιόδου, ενώ σε περίπτωση τραυματισμού θα σας βοηθήσουν να βρείτε την αιτία πίσω από αυτόν.
Δεν έχετε πρόγραμμα
Μην επαφίεστε στο τυχαίο των προπονήσεων, αλλά επιμείνετε στην τήρηση ενός συγκεκριμένου προγράμματος. Ζητήστε τη βοήθεια κάποιου ειδικού που και θα σας οργανώσει και θα σας «αναγκάζει» να τηρείτε το πρόγραμμα. Οι τυχαίες ασκήσεις, δεν χάνουν την αξία τους, αλλά οι οργανωμένες προπονήσεις θα σας φέρουν καλύτερα και γρηγορότερα αποτελέσματα.
Έχετε κακή διάθεση
Το πιθανότερο σενάριο είναι η κακή σας διάθεση να οφείλεται στο αυξημένο στρες της καθημερινότητά σας, αλλά και σε αυτή την περίπτωση όσο γρηγορότερα ξεφορτωθείτε όλα όσα σας προκαλούν άγχος τόσο πιο αποτελεσματικές θα είναι οι επισκέψεις σας στο γυμναστήριο. Τρώτε σωστά και υγιεινά, πίνετε πολύ νερό, κοιμάστε 8 ώρες κάθε νύχτα, κάνετε διαλογισμό και το σώμα σας θα αντιδρά καλύτερα στις ασκήσεις.
Τρώτε ελαφρά
Αν θέλετε να φουσκώσουν τα μπράτσα σας, μην τρώτε κάθε μέρα σαλάτες. Οι μύες χρειάζονται θερμίδες για να αναπτυχθούν και η γυμναστική χρειάζεται ενέργεια. Μαζί με το πρόγραμμα γυμναστικής, ακολουθείτε και διατροφικό πρόγραμμα που θα σας αποτρέπει από το να καταλήγετε σε επεξεργασμένες επιλογές. Επιλέγετε οργανικά προϊόντα, κρέας και γάλα, υγιή λιπαρά, προϊόντα ολικής άλεσης και να θυμάστε πως «είστε αυτό που τρώτε», οπότε να είστε διπλά προσεκτικοί με τις επιλογές σας.
Αποφεύγετε τις σύνθετες ασκήσεις
Ρυθμίστε τη διαδοχή των ασκήσεών σας σύμφωνα με την ενέργειά σας και μην αφήνετε τις πιο σύνθετες και κουραστικές για το τέλος της προπόνησης. Τις επίπονες ασκήσεις, όπως είναι τα βαθιά καθίσματα και η άρση βαρέων βαρών, κάντε τις στην αρχή της ημέρας σας και τις ασκήσεις που γυμνάζουν μεμονωμένους μύες, αφήστε τις για το τέλος. Ακόμα και η μυική ενδυνάμωση δεν θέλει τόσο κόπο, όσο θέλει τρόπο.
Είστε εθισμένος στο γυμναστήριο
Το να περνάτε ώρες ολόκληρες στο γυμναστήριο δεν θα επιταχύνει τη διαδικασία της μυικής σας ενδυνάμωσης. Το σώμα χρειάζεται χρόνο να διαχειριστεί τις αλλαγές που του συμβαίνουν και αυτό το χρόνο πρέπει κι εσείς να τον σεβαστείτε. Μην φτάνετε τις αντοχές σας στα όριά τους, τηρήστε το πρόγραμμά σας, μένετε συγκεντρωμένοι στο στόχο σας και δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξημεροβραδιάζεστε στην αίθουσα του γυμναστηρίου.
<< Αρχική σελίδα