Σαλάτες με λίγες θερμίδες
Εύκολες
και γρήγορες σαλάτες με λίγες θερμίδες ιδανικές για να διατηρήσετε ή να
φτιάξετε τη γραμμή σας. Οι σαλάτες αυτές χρησιμοποιούνται και σε
δίαιτα που θα σας βοηθήσει να χάσετε τα περιττά κιλά.
Τονοσαλάτα
Υλικά
2 τόνους σε νερό μισό μαρουλι
3 καροτα
2 ντοματες
1 αγγούρι
1 πιπεριά
3 κουταλιές βρασμένο καλαμπόκι ή κονσέρβας (προαιρετικά)
1 κουταλιά λάδι
Μαϊντανό
Χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Αφαιρείτε το νερό από τους τόνους.
Σ’ένα μπολ κόψτε τα λαχανικά και προσθέστε τους τόνους, το καλαμπόκι, το λάδι, το χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό.
Μερίδες: 2
Κοτοσαλάτα
Υλικά
2 μπούτια ή 1 στήθος κοτόπουλο (χωρίς πέτσα και κόκκαλα)
2 ντομάτες 1 αγγούρι μισό μαρούλι ή 2 κούπες τριμμένο λάχανο
2 καρότα
Μαιντανό
Άνηθο
1 κουταλιά λάδι
2 κουταλιές βρασμένο καλαμπόκι ή κονσέρβας
Πιπέρι καγιέν
Χυμό λεμονιού
3 κουταλιές γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
1 κουταλάκι μουστάρδαλίγο αλάτι
Εκτέλεση
Ψήνετε το κοτόπουλο και στη συνέχεια το κόβετε σε κομμάτια.Σ’ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, το λάδι, την μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι καγιέν. Σ’ένα μπολ κόψτε τα λαχανικά και προσθέστε το κοτόπουλο. Περιχύνετε με την σάλτσα γιαουρτιού και ανακατέψτε.
Μερίδες: 2
Μακαρανοσαλάτα
Υλικά
500 γραμμάρια βίδες ή κοχυλάκια ολικής άλεσης
2 ντομάτες
1 αγγούρι
1 πιπεριά
2 φέτες τυρί χαμηλών λιπαρών κομμένο σε κυβάκια
2 κουταλιές τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών ή γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
μαιντανό
1 κουταλιά λάδι
Πιπέρι καγιέν
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Βράζετε τα μακαρόνια. Σ’ένα μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα με το λάδι, αλάτι, πιπέρι καγιέν και τον μαϊντανό. Κόβετε τα λαχανικά.Σ’ένα μεγάλο μπολ προσθέστε τα λαχανικά, τα μακαρόνια, το τυρί κομμένο σε κυβάκια, την σάλτσα με το τυρί κρέμα και ανακατεύετε.
Μερίδες: 4
Σαλάτα με πλιγούρι
Υλικά
1 κούπα πλιγούρι
1 1/2 κούπα ζεστό νερό
2 ντομάτες
1 αγγούρι
1 πράσινη πιπεριά
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Χυμό λεμονιού λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζετε το πλιγούρι και το νερό, το σκεπάζετε και το αφήνετε να μουλιάσει για 1 ώρα. Στη συνέχεια το στραγγίζετε καλά και το ρίχνετε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβετε τις ντομάτες, το αγγούρι, την πιπεριά και το μαϊντανό και τα ανακατεύετε με το πλιγούρι. Σ’ένα μικρό μπολ χτυπάτε το λάδι, το λεμόνι, λίγο αλάτι και το περιχύνετε στη σαλάτα. Tην αφήνετε στο ψυγείο για μια ώρα και έπειτα σερβίρετε.
Μερίδες: 2
Πατατοσαλάτα
Υλικά
4 πατάτες
1 πιπεριά
μισό φρέσκο κρεμμυδάκι
Μαϊντανό
Ρίγανη
Χυμό λεμονιού
Πιπέρι καγιέν
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Βράζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε κομματάκια. Ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμυδάκι, την πιπεριά και τον μαϊντανό. Ανακατεύετε όλα τα υλικά και προσθέτετε ρίγανη, χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι καγιέν.
Μερίδες: 2
Ρυζοσαλάτα
Υλικά
2 φλυτζάνια ρύζι (λευκό ή καστανό ρύζι)
2 ντομάτες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 πιπεριά
3 κουταλιές βρασμένο καλαμπόκι ή κονσέρβας
Μαϊντανό
Άνηθο
1 κουταλιά λάδι Πιπέρι καγιέν
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Βράζετε το ρύζι. Κόβετε τις ντομάτες σε κύβους. Ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμυδάκι, την πιπεριά, τον μαϊντανό και τον άνηθο.Σ’ένα μπολ προσθέστε το ρύζι, τις ντομάτες, το φρέσκο κρεμμυδάκι, την πιπεριά, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το καλαμπόκι, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι καγιέν και ανακατεύετε καλά.
Μερίδες: 2
Αυγοσαλάτα
Υλικά
2-3 αυγά βρασμένα
2 ντομάτες
1 αγγούρι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
2 φύλλα μαρούλι
1 πιπεριά
Μαϊντανό
1 κουταλιά λάδι
1 κουταλάκι μουστάρδα
Πιπέρι καγιέν
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Κόβετε τις ντομάτες και το αγγούρι σε κύβους. Ψιλοκόβετε το μαρούλι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, την πιπεριά και τον μαϊντανό. Ανακατέψτε όλα τα λαχανικά και προσθέστε τα αυγά κομμένα στα τέσσερα. Σ’ένα μπολ ανακατεύετε την μουστάρδα, το λάδι, το πιπέρι καγιέν και το αλάτι. Περιχύνετε την σάλτσα μουστάρδας στην σαλάτα και ανακατεύετε. – Στην αυγοσαλάτα προτιμήστε το ασπράδι αυγού γιατί δεν έχει καθόλου λιπαρά και βοηθάει στην καύση του λίπους
Μερίδες: 2
Σαλάτα του Σεφ με λίγες θερμίδες
Υλικά
2 φέτες γαλοπούλα
1 βραστό αυγό
1 ντομάτα
1 αγγούρι
3 φύλλα μαρούλι
2 φέτες τυρί με χαμηλά λιπαρά
Για τη σως
2 κουταλιές γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1 κουταλάκι μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
μισο κουταλάκι μουστάρδα
Εκτέλεση Σε ένα μπολ κόβουμε τα λαχανικά, το τυρί, τη γαλοπούλα και το αυγό σε κύβους. Σε ένα άλλο μπολ ετοιμάζουμε τη σως. Ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Περιχύνουμε τη σως πάνω από τη σαλάτα και σερβίρουμε.
Μερίδες: 2
Ρεβυθοσαλάτα
Υλικά
μισό κιλό ρεβύθια
1 ντομάτα
1 πιπεριά
1 κρεμμύδι
4 φύλλα μαρούλι ή ρόκα
1 αγγούρι
1 κλωναράκι μαϊντανο
1 κουταλιά λάδι
1 κουταλάκι μηλόξυδο
Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό βάζετε τα ρεβύθια με 1 κουταλάκι σόδα μαγειρικής και τα αφήνετε για 2 ώρες να φουσκώσουν. Ξεπλένετε τα ρεβύθια με κρύο νερό. Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζετε τα ρεβύθια με λίγο λάδι και αλάτι. Στραγγίζετε τα ρεβύθια και τα αφήνετε να κρυώσουν. Ψιλοκόβετε τα λαχανικά και τα ανακατεύετε με τα ρεβύθια. Περιχύνετε με μηλόξυλο, λάδι, ανακατεύετε όλα τα υλικά και σερβίρετε.
Μερίδες: 2
Κολοκυθοσαλάτα
Υλικά
3 κολοκυθάκια
1 καρότο
1 ντομάτα
1 κρεμμύδι
1 αγγούρι
μαϊντανό
1 κουταλιά λάδι
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους τα κολοκυθάκια. Τα βράζουμε για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αφου βράσουν τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε σε φέτες τα καρότα, την ντομάτα, το αγγούρι, το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε τον μαιντανό. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά, λίγο αλάτι, λάδι, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Μερίδες: 2
Κολοκυθοσαλάτα με τόνο
Υλικά
3 κολοκυθάκια
1 καρότο
1 τόνο σε νερό
1 ντομάτα
1 κρεμμύδι
1 αγγούρι μαϊντανό
1 κουταλιά λάδι
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους τα κολοκυθάκια. Τα βράζουμε για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αφου βράσουν τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε σε φέτες τα καρότα, την ντομάτα, το αγγούρι, το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε τον μαιντανό. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά, προσθέτουμε τον τόνο, λίγο αλάτι, λάδι, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Μερίδες: 2
Κολοκυθοσαλάτα με κοτόπουλο
Υλικά
3 κολοκυθάκια
1 μπούτι κοτόπουλο (χωρίς πέτσα και κόκκαλα)
1 καρότο
1 ντομάτα
1 κρεμμύδι
1 αγγούρι
μαϊντανό
1 κουταλιά λάδι
1 κουταλάκι μουστάρδα
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους τα κολοκυθάκια. Τα βράζουμε για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αφου βράσουν τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ψήνουμε το μπούτι και το κόβουμε σε κομμάτια. Κόβουμε σε φέτες τα καρότα, την ντομάτα, το αγγούρι, το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε τον μαιντανό. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά, προσθέτουμε το κοτόπουλο, λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε σ’ενα μπολ το λάδι, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και περιχύνουμε στη σαλάτα.
Μερίδες: 2
Φακοσαλάτα με φρέσκα λαχανικά και αρωματικά
Προσθέστε λαχανικά εποχής και πειραματιστείτε με τις γεύσεις.
Υλικά
1 κούπα φακές μέτριες ή χοντρές άβραστες
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
2 ψητές κόκκινες πιπεριές
1 πράσινη πιπεριά
3 φύλλα μαρουλιού
2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
1 κλωναράκι θυμάρι
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
2 κλωναράκια μαϊντανό
4 φύλλα δυόσμο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές πλιγούρι (προαιρετικά)
2 κουταλιές ξύδι
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεματίζουμε για 10 λεπτά τις φακές και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό. Σε μια κατσαρολίτσα με νερό βράζουμε για 20-25 λεπτά περίπου τις φακές. Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα φρέσκα αρωματικά και τα προσθέτουμε στις φακές. Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού, το ξύδι και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και πλιγούρι αφού πρώτα το έχουμε μουλιάσει.
Μερίδες: 4
Υλικά
2 φλυτζάνια ρύζι (λευκό ή καστανό ρύζι)
2 ντομάτες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 πιπεριά
3 κουταλιές βρασμένο καλαμπόκι ή κονσέρβας
Μαϊντανό
Άνηθο
1 κουταλιά λάδι Πιπέρι καγιέν
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Βράζετε το ρύζι. Κόβετε τις ντομάτες σε κύβους. Ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμυδάκι, την πιπεριά, τον μαϊντανό και τον άνηθο.Σ’ένα μπολ προσθέστε το ρύζι, τις ντομάτες, το φρέσκο κρεμμυδάκι, την πιπεριά, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το καλαμπόκι, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι καγιέν και ανακατεύετε καλά.
Μερίδες: 2
Αυγοσαλάτα
Υλικά
2-3 αυγά βρασμένα
2 ντομάτες
1 αγγούρι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
2 φύλλα μαρούλι
1 πιπεριά
Μαϊντανό
1 κουταλιά λάδι
1 κουταλάκι μουστάρδα
Πιπέρι καγιέν
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Κόβετε τις ντομάτες και το αγγούρι σε κύβους. Ψιλοκόβετε το μαρούλι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, την πιπεριά και τον μαϊντανό. Ανακατέψτε όλα τα λαχανικά και προσθέστε τα αυγά κομμένα στα τέσσερα. Σ’ένα μπολ ανακατεύετε την μουστάρδα, το λάδι, το πιπέρι καγιέν και το αλάτι. Περιχύνετε την σάλτσα μουστάρδας στην σαλάτα και ανακατεύετε. – Στην αυγοσαλάτα προτιμήστε το ασπράδι αυγού γιατί δεν έχει καθόλου λιπαρά και βοηθάει στην καύση του λίπους
Μερίδες: 2
Σαλάτα του Σεφ με λίγες θερμίδες
Υλικά
2 φέτες γαλοπούλα
1 βραστό αυγό
1 ντομάτα
1 αγγούρι
3 φύλλα μαρούλι
2 φέτες τυρί με χαμηλά λιπαρά
Για τη σως
2 κουταλιές γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1 κουταλάκι μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
μισο κουταλάκι μουστάρδα
Εκτέλεση Σε ένα μπολ κόβουμε τα λαχανικά, το τυρί, τη γαλοπούλα και το αυγό σε κύβους. Σε ένα άλλο μπολ ετοιμάζουμε τη σως. Ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Περιχύνουμε τη σως πάνω από τη σαλάτα και σερβίρουμε.
Μερίδες: 2
Ρεβυθοσαλάτα
Υλικά
μισό κιλό ρεβύθια
1 ντομάτα
1 πιπεριά
1 κρεμμύδι
4 φύλλα μαρούλι ή ρόκα
1 αγγούρι
1 κλωναράκι μαϊντανο
1 κουταλιά λάδι
1 κουταλάκι μηλόξυδο
Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό βάζετε τα ρεβύθια με 1 κουταλάκι σόδα μαγειρικής και τα αφήνετε για 2 ώρες να φουσκώσουν. Ξεπλένετε τα ρεβύθια με κρύο νερό. Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζετε τα ρεβύθια με λίγο λάδι και αλάτι. Στραγγίζετε τα ρεβύθια και τα αφήνετε να κρυώσουν. Ψιλοκόβετε τα λαχανικά και τα ανακατεύετε με τα ρεβύθια. Περιχύνετε με μηλόξυλο, λάδι, ανακατεύετε όλα τα υλικά και σερβίρετε.
Μερίδες: 2
Κολοκυθοσαλάτα
Υλικά
3 κολοκυθάκια
1 καρότο
1 ντομάτα
1 κρεμμύδι
1 αγγούρι
μαϊντανό
1 κουταλιά λάδι
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους τα κολοκυθάκια. Τα βράζουμε για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αφου βράσουν τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε σε φέτες τα καρότα, την ντομάτα, το αγγούρι, το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε τον μαιντανό. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά, λίγο αλάτι, λάδι, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Μερίδες: 2
Κολοκυθοσαλάτα με τόνο
Υλικά
3 κολοκυθάκια
1 καρότο
1 τόνο σε νερό
1 ντομάτα
1 κρεμμύδι
1 αγγούρι μαϊντανό
1 κουταλιά λάδι
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους τα κολοκυθάκια. Τα βράζουμε για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αφου βράσουν τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε σε φέτες τα καρότα, την ντομάτα, το αγγούρι, το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε τον μαιντανό. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά, προσθέτουμε τον τόνο, λίγο αλάτι, λάδι, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Μερίδες: 2
Κολοκυθοσαλάτα με κοτόπουλο
Υλικά
3 κολοκυθάκια
1 μπούτι κοτόπουλο (χωρίς πέτσα και κόκκαλα)
1 καρότο
1 ντομάτα
1 κρεμμύδι
1 αγγούρι
μαϊντανό
1 κουταλιά λάδι
1 κουταλάκι μουστάρδα
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους τα κολοκυθάκια. Τα βράζουμε για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αφου βράσουν τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ψήνουμε το μπούτι και το κόβουμε σε κομμάτια. Κόβουμε σε φέτες τα καρότα, την ντομάτα, το αγγούρι, το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε τον μαιντανό. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά, προσθέτουμε το κοτόπουλο, λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε σ’ενα μπολ το λάδι, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και περιχύνουμε στη σαλάτα.
Μερίδες: 2
Φακοσαλάτα με φρέσκα λαχανικά και αρωματικά
Προσθέστε λαχανικά εποχής και πειραματιστείτε με τις γεύσεις.
Υλικά
1 κούπα φακές μέτριες ή χοντρές άβραστες
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
2 ψητές κόκκινες πιπεριές
1 πράσινη πιπεριά
3 φύλλα μαρουλιού
2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
1 κλωναράκι θυμάρι
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
2 κλωναράκια μαϊντανό
4 φύλλα δυόσμο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές πλιγούρι (προαιρετικά)
2 κουταλιές ξύδι
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεματίζουμε για 10 λεπτά τις φακές και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό. Σε μια κατσαρολίτσα με νερό βράζουμε για 20-25 λεπτά περίπου τις φακές. Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα φρέσκα αρωματικά και τα προσθέτουμε στις φακές. Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού, το ξύδι και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και πλιγούρι αφού πρώτα το έχουμε μουλιάσει.
Μερίδες: 4
Πηγή:tsouxtres.gr
fytokomia.gr
<< Αρχική σελίδα