Τρουφάκια με αμύγδαλα ή καρύδια
Νόστιμα και εύκολα λαχταριστά τρουφάκια με καρύδια ή αμύγδαλα
Υλικά:
Καρύδια ή αμύγδαλα ανάλατα - 700 γρ τριμμένα στο μπλέντερ
Φρυγανιά τριμμένη - 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Κουβερτούρα - 125 γρ
Ανθόνερο - 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Κονιάκ - 1/2 φλιτζάνακι του καφέ
Ζάχαρη - 2 φλυτζάνια του τσαγιού
Τρούφα Σοκολάτας - 1 1/2 κιλό
Υλικά:
Καρύδια ή αμύγδαλα ανάλατα - 700 γρ τριμμένα στο μπλέντερ
Φρυγανιά τριμμένη - 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Κουβερτούρα - 125 γρ
Ανθόνερο - 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Κονιάκ - 1/2 φλιτζάνακι του καφέ
Ζάχαρη - 2 φλυτζάνια του τσαγιού
Τρούφα Σοκολάτας - 1 1/2 κιλό
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένα συμπαγές μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την τρούφα και σε ένα άλλο το κονιάκ. Πλάθουμε το μείγμα σε στρογγυλά μπαλάκια ενώ παράλληλα βρέχουμε τα χέρια μας στο μπολ με το κονιάκ για να μην κολλάει το μείγμα στα χέρια μας. Μετά τα περνάμε από το μπολ με την τρούφα και τα τοποθετούμε σε χαρτάκια (που υπάρχουν στο εμπόριο ειδικά για τρουφάκια) και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένα συμπαγές μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την τρούφα και σε ένα άλλο το κονιάκ. Πλάθουμε το μείγμα σε στρογγυλά μπαλάκια ενώ παράλληλα βρέχουμε τα χέρια μας στο μπολ με το κονιάκ για να μην κολλάει το μείγμα στα χέρια μας. Μετά τα περνάμε από το μπολ με την τρούφα και τα τοποθετούμε σε χαρτάκια (που υπάρχουν στο εμπόριο ειδικά για τρουφάκια) και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
Πηγή: chefoulis.
<< Αρχική σελίδα